Τιμητικά αφιερώματα στις ηθοποιούς Ελένη Ράντου και Κάτια Γέρου


Με τα τιμητικά αφιερώματα στις καταξιωμένες ηθοποιούς Ελένη Ράντου και Κάτια Γέρου συνεχίστηκε, το τελευταίο διήμερο, το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Η μεγάλη αυτή γιορτή του ερασιτεχνικού θεάτρου συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, με την Καρδίτσα να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 

Το αφιέρωμα στην Ελένη Ράντου

Το τιμητικό αφιέρωμα στην Ελένη Ράντου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/3. Στη ζωή και το έργο της αναφέρθηκε ο σκηνοθέτης κ. Βασίλης Κυρίτσης υπογραμμίζοντας πως όσο λαμπερή φαίνεται, τόσο ταπεινή και ανθρώπινη είναι. Τη χαρακτήρισε επίσης πολυτάλαντη και προικισμένη με σημαντικά εφόδια και συνέχισε λέγοντας πως ο μεγάλος της έρωτας και μάλιστα διαρκείας είναι το θέατρο. «Είναι ένα παράδειγμα της άλλης Ελλάδας που δουλεύει σκληρά» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ο οποίος ευχαρίστησε την κ. Ράντου «για τη χαρά και το χαμόγελο που έχετε φέρει στα σπίτια μας. Η Καρδίτσα σας αγαπά και κάθε χρόνο θα είστε ευπρόσδεκτη στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας».

Από την πλευρά της, η κ. Ράντου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη, ενώ πρόσθεσε πως «Το θέατρο είναι κάτι που μας ενώνει. Έχει και αποτέλεσμα και πολιτικό λόγο και μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα απ ΄ όσα οι πολιτικοί. Το σημαντικό είναι να μην κάνουμε θέατρο μόνο για να ξεχνιόμαστε, αλλά για να θυμόμαστε».

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, εμφανίστηκε ο Καλλιτεχνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δ.Ε. Βοιών Μονεμβασίας Λακωνίας «Τέχνη χρω» παρουσιάζοντας το έργο «Ο Πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ.

 

Το αφιέρωμα στην Κάτια Γέρου

Την Τετάρτη 25 Μαρτίου, το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με το τιμητικό αφιέρωμα στην ηθοποιό Κάτια Γέρου για την οποία μίλησε ο κ. Κυριάκος Κατζουράκης, σκηνοθέτης, σκηνογράφος, ζωγράφος.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος ο οποίος της ευχήθηκε να είναι πάντα γερή και δυνατή και να συνεχίσει να υπηρετεί την Τέχνη της με το ίδιο πάθος.

Η κ. Γέρου ευχαρίστησε την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και τους λοιπούς διοργανωτές και συνέχισε λέγοντας πως «Αν μπορούσαν ένα εκατομμύριο άνθρωποι να ήταν ερασιτέχνες και να δουλεύανε με τέτοιο τρόπο, όπως εσείς, η μοίρα της χώρας θα ήταν τελείως διαφορετική. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε».

Στο διαγωνιστικό μέρος, ήταν η σειρά του Π.Γ.Σ. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Βέροιας να εμφανιστεί παρουσιάζοντας το έργο «Ο βάλτος είναι πάντα εκεί…» του Γιάννη Ταϊπλιάδη.

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα : ο θεατρικός συγγραφέας κ. Γιώργος Χασάπογλου, ο σκηνοθέτης κ. Βασίλης Κυρίτσης, ο ηθοποιός κ. Γιάννης Μόρτζος, ο μουσικοσυνθέτης κ. Νίκος Κυπουργός και η κριτικός χορού κ. Μίρκα Ψαροπούλου.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 29 του μήνα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης μέσω του youtube, από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Κ. : www.enpolis.gr

Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ.

 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 27 Μαρτίου

> Διαγωνιστικό μέρος

Θεατρική Ομάδα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με το έργο «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευή 27 Μαρτίου – ώρες 5.00 – 7.00μ.μ.

Αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (Ιεζεκιήλ 34, 4ος όροφος)

Σεμινάριο με θέμα «Η ελληνική γλώσσα στο θεατρικό λόγο» από τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο

 

Χορηγοί :

  • Ενεργειακή Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α.
  • Επιμελητήριο Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
  • Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
  • Παπαδόπουλος Ιωάννης (Αντιπρόσωπος στρωμάτων-κρεβατιών Dunlopillo)
  • Θεολόγης Βαγγέλης (Ιππικό Κέντρο Φιλόνεικος)
Προηγούμενο άρθρο Δίδονται τα πιστοποιητικά των επιτυχόντων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2014
Επόμενο άρθρο Aργιθέα: τιμούμε και μνημονεύουμε τους ήρωές μας