- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Τις καλύτερες ευχές για μια λαμπρή σταδιοδρομία στον Π. Χαρίτο

Ο  Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σ. Ταλιαδούρος με την ευκαιρία της αποφοίτησης του συμπολίτη μας και Δημοτικού Συμβούλου Σοφάδων, κ. Παναγιώτη Χαρίτου από τη Σχολή Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης του απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Ο κ. Ταλιαδούρος με το μήνυμα του αυτό μίλησε για μια κατάκτηση του κ. Χαρίτου που κρύβει μηνύματα για πολλούς αποδέκτες καθώς ο ίδιος αποτελεί μέλος της ευπαθούς κοινωνικά ομάδας των Ρομά.

Ειδικότερα στο συγχαρητήριο μήνυμα του ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρει:

Mε την ευκαιρία της αποφοίτησης από τη Σχολή Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και της ορκωμοσίας του συμπολίτη μας και Δημοτικού Συμβούλου Σοφάδων, κ. Παναγιώτη Χαρίτου, θα ήθελα να τον συγχαρώ για την απόκτηση του πτυχίου του και να του ευχηθώ μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Η απόκτηση πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τον κ. Παναγιώτη Χαρίτο αποτελεί μια κατάκτηση προσωπική που κρύβει μηνύματα για πολλούς αποδέκτες καθώς ο ίδιος αποτελεί μέλος της ευπαθούς κοινωνικά ομάδας των Ρομά.

Μήνυμα προς όλους τους 265.000 χιλιάδες περίπου Ρομά, που σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης ζουν στην Ελλάδα ότι είναι Έλληνες πολίτες που έχουν θεσμικά τα ίδια δικαιώματα με κάθε Έλληνα πολίτη, ώστε να κερδίσουν την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την κοινωνία.

Μήνυμα προς την πολιτεία για την ενίσχυση της πολιτικής βούλησης, την σαφή κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εντατικοποίηση του διάλογου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, για την άρση της κοινωνικής απομόνωσης και την στήριξη της πρόσβασης τους στους τομείς της εκπαίδευσης, της απασχόλησης, της υγείας και της στέγασης.