Πρωτοσέλιδο

Το δίκτυο φυσικού αερίου επεκτείνεται στην Καρδιτσομαγούλα


Την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην Δημοτική Κοινότητα  Καρδιτσομαγούλας με την προοπτική οι πρώτες συνδέσεις κατοικιών να γίνουν με την έναρξη του νέου έτους ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 26/9 στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος , ο Aναπληρωτής Γενικός Δ/ντής & Δ/ντης Επιχειρησιακων Δραστηριοτητων της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεων. Μπακούρας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας κ. Αλεξ. Αντωνόπουλος.

Οι ανακοινώσεις έγιναν παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Απ. Καπράνα,  και των στελεχών της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ.κ. Ευθ. Καλογήρου (Υπεύθυνη Τομέα Νέων Συνδέσεων και Ανάπτυξης Δικτύου/ Εξωτερικών Σχέσεων και Εικόνας), Αρ. Γκαρνάρα ( Υπεύθυνος Συντονισμού Κατασκευών Δυτικής Περιοχής, Τομέας Κατασκευών) και Προκ. Κόκκαλη (Τεχνικός Αυτοψιών στην Καρδίτσα).

Όπως τόνισε εισηγητικά ο κ. Αλεξάκος, η  επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στην Καρδιτσομαγούλα αποτέλεσε ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας που η Δημοτική Αρχή έθεσε εγκαίρως προς την ΕΠΑ Θεσσαλίας, ώστε να δοθεί στους 2000 και πλέον κατοίκους της κοινότητας η δυνατότητα να συνδεθούν και να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση, ζεστό νερό και άλλες χρήσεις για μεγαλύτερη οικονομία.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μπακούρα τόσο για την ικανοποίηση του αιτήματος, όσο και γενικότερα για την άριστη συνεργασία του Δήμου με την ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Ο κ. Μπακούρας με τη σειρά του ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία και ανακοίνωσε οτι σε μία εβδομάδα περίπου θα ξεκινήσουν οι  εργασίες για τα βασικά έργα υποδομής που απαιτούνται για την μεταφορά του αερίου προς την Καρδιτσομαγούλα, με προοπτική οι πρώτες συνδέσεις κατοικιών με το δίκτυο να γίνουν με την έναρξη του νέου έτους.

Γενικότερα, ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντης της ΕΠΑ Θεσσαλίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη  διείσδυση του φυσικού αερίου στην Καρδίτσα, – έχουν κατασκευαστεί 87,5 χλμ δικτύου μέσης πίεσης- όπου χρησιμοποιείται από το 53% του πληθυσμού, αλλά και τις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις και υπογράμμισε ότι η τιμή του φυσικού αερίου έως και το Σεπτέμβριο του 2016 είναι κατά 18% μειωμένη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενώ η τιμή κατά το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 είναι μειωμένη σε σχέση με το Σεπτέμβρη του 2015 (0,54€ έναντι 0,62€), μείωση που αναμένεται να έχει και συνέχεια κάτι ιδιαίτερα θετικό για τους  καταναλωτές.

Προέτρεψε μάλιστα τους Καρδιτσιώτες να συνδεθούν με το δίκτυο, αξιοποιώντας και την προσφορά  δωρεάν σύνδεσης που ισχύει ως το τέλος του έτους, ενώ ζήτησε από τους υφιστάμενους χρήστες να κάνουν συντήρηση των εγκαταστάσεών τους.

Να σημειωθεί ότι όπως τόνισε ο κ. Μπακούρας οι συνολικές επενδύσεις της ΕΠΑ Θεσσαλίας σε έργα υποδομής για το 2016 θα ανέλθουν σε 8,5 εκατ.€.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας κ. Αλ. Αντωνόπουλος ανέφερε πως ήδη υπάρχουν 120 αιτήσεις κατοίκων της για σύνδεση με το δίκτυο και ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή, την ΕΠΑ Θεσσαλίας και όλους, όσοι συνέβαλαν, ώστε το αίτημα αυτό να ικανοποιηθεί.

 

 

 

         

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης σε βάρος δύο ημεδαπών