- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Το ΕΒΕ για τη λειτουργία Α.Τ. στο Δήμο Λ. Πλαστήρα

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας χαιρετίζει την απόφαση της πολιτείας που αφορά τη λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, αποδεικνύοντας την ευαισθησία της σε θέματα ασφάλειας των πολιτών. Το Επιμελητήριο Καρδίτσας είχε, με πρωτοβουλία του π. Προέδρου του κου Ηλία Παυσ. Αντωνίου παρέμβει και επισημάνει την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας αστυνομικού τμήματος τόσο με  επίσκεψη στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντής Θεσσαλίας τον Οκτώβριο του 2015,   καθώς και με την αριμθ. 1995/19-10-2015 επιστολή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Κύριε Υπουργέ,

Επειδή πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα που άπτεται του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο με αυξημένη τη ανάγκη για προστασία, απαιτούμε όχι μόνο να μην καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά, αντίθετα να ιδρυθούν νέα τμήματα στη ευαίσθητη περιοχή των Δήμων Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας, που λόγω της χωροταξικής τους ιδιαιτερότητας, απομακρυσμένοι Δήμοι από την πρωτεύουσα του Νομού με απομακρυσμένες μεταξύ τους κατοικίες, γίνονται συχνά πεδίο ανάπτυξης παραβατικών συμπεριφορών.

Αξίζει να σημειωθεί   ότι ιδιαίτερα το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα τον επισκέπτονται εκατοντάδες επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου, γεγονός που από μόνο του αποτελεί λόγω ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος στην Περιοχή».

Θεωρούμε ότι ουσιαστικές  παρεμβάσεις προς την πολιτεία και κοινές προσπάθειες των φορέων και των Βουλευτών του νομού βοηθούν στην καταγραφή των αναγκών του τόπου μας  αλλά και την άμεση επίλυση τους.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Βύρων Παππάς