Το ΤΣΜΕΔΕ και η Τράπεζα Αττικής: Η κατεδάφιση ενός υγιούς Ταμείου


 

Η αριστερήΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ διοργανώνει την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη στις 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Το ΤΣΜΕΔΕ και η Τράπεζα Αττικής: Η κατεδάφιση ενός υγιούς Ταμείου

με ομιλητές τον κ. Παναγιώτη Μούζιο, ΗΜ, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μηχανικών του Δημοσίου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ και τον κ. Νίκο Ανδρεδάκη, ΠΜ, πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ.

Το τελευταίο διάστημα μια σειρά από εξελίξεις αποκαλύπτουν πως συνεχίζεται αμείωτη, η επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας απέναντι στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα:

  • Ξεκίνησε η επιβολή των εξοντωτικών αυξήσεων των εισφορών με αναδρομικό χαρακτήρα.

  • Προετοιμάζεται η συμμετοχή του ταμείου σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής που μπορεί να φτάσει έως και τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

  • Οι πρόσφατες ρυθμίσεις στον τομέα της υγείας ισοδυναμούν πλέον με μηδενικές παροχές προς τους ασφαλισμένους.

  • Πάνω από το 40% των συναδέλφων παραμένουν ανασφάλιστοι.

  • Συνεχίζεται η χυδαία κοροϊδία απέναντι στους άνεργους μηχανικούς, αφού δεν τους αναγνωρίζεται καν η ιδιότητα του ανέργου, ούτε καν το άθλιο επίδομα ανεργίας.

  • Με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις μειώθηκαν ακόμη περισσότερο οι εργοδοτικές εισφορές, καταργούνται μια σειρά «κοινωνικοί πόροι» που στήριζαν τη λειτουργία των ταμείων, ενώ προωθείται άμεσα νέα μείωση των συντάξεων.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε ένα εφιαλτικό τοπίο για τους μηχανικούς, αλλά και για κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Η άγρια φορολόγηση εισοδημάτων και ακινήτων πλήττουν κυρίως αυτούς που τόσα χρόνια δεν συμμετείχαν στο «πάρτυ».

Οφείλουμε σήμερα οι μηχανικοί, ως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, να σταθούμε απέναντι από αυτούς που καταστρέφουν τη χώρα και τις ζωές μας. Μαζί με όλους όσους αγωνίζονται για αξιοπρεπείς μισθούς, συμβάσεις, εργασία, παιδεία και υγεία.

Καλούμε όλους εσάς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μηχανικούς να παρευρεθείτε στην εκδήλωση μας με σκοπό να ενημερωθούμε για τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλισής μας αλλά και να αναζητήσουμε μαζί τρόπους αντίστασης στην καταιγίδα που ήδη σαρώνει τις ζωές μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλο διπλό (50-73) και πρόκριση για τους Δαναούς
Επόμενο άρθρο Πρόληψη του καταρροϊκού με αγορά εντομοαπωθητικών