Το 1ο Θαύμα της Παναγίας Βασίλισσας


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έρχεται ο κόσμος να προσκυνήσει την μοναδική εικόνα στον Ελλαδικό χώρο, με την ονομασία Βασίλισσα, όπου τίθεται σε προσκύνηση στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, των Αγ. Αναργύρων Κρανιάς Μουζακίου.  Η Ιερά Εικόνα, όπως μας ανέφερε ο εφημέριος του ναού π. Νικόλαος, έκανε και το πρώτο θαύμα.  «Κάποιος κύριος ταλαιπωρούνταν εδώ και δύο μήνες με δύο αποστήματα που είχε στο πόδι του, από μόλυνση, τα οποία χειροτέρευαν, με αποτέλεσμα να πρηστεί το πόδι του, να πονά, να μην μπορεί να περπατήσει και φυσικά να μην μπορεί να φορέσει παπούτσι.  Ο γιατρός δεν του το άνοιγε για να μην μολυνθεί περισσότερο, όπως μας είπε και προσπαθούσε με φάρμακα να το καταπολεμήσει, αλλά μάταια.  Έτσι σταύρωσε τα αποστήματα με το λαδάκι της Παναγίας, το οποίου δίνουμε στον κόσμο ως ευλογία, και αυτά άνοιξαν, καθάρισε η πληγή και ο πόνος σταμάτησε. Μέχρι δε να ξημερώσει το πρήξιμο υποχώρησε και τα αποστήματα έκλεισαν από μόνα τους και υποχώρησαν. Φυσικά μετά από αυτό δεν χρειάστηκε άλλη θεραπευτική μέθοδος να συνεχίσει διότι ιάθηκε πλήρως».

«Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο», μας ανέφερε ο π. Νικόλαος, «η Κυρία και Βασίλισσά μας θέλησε να γίνει αυτή η εικόνα, μόλις μέσα σε δύο μήνες, χωρίς να έχουμε χρήματα καθόλου, και όλα από ανθρώπους οι οποίοι έρχονταν από μόνοι τους να δώσουν το υστέρημα της καρδιάς τους.  Και μην φανταστείτε μεγάλα ποσά πέντε, δέκα ή είκοσι ευρώ έδιναν.φανταστείτε για πόσο κόσμο μιλάμε, ο οποίος σταμάτησε να προσφέρει όταν μαζεύτηκε το ποσό.  Αυτό φυσικά είναι επέμβαση της Παναγίας μας, διότι τους ανθρώπους δεν τους γνωρίζαμε. και φυσικά η επέμβαση της Παναγίας μας και στον αγιογράφο ο οποίος μας ομολόγησε ότι στον πρόσωπο της Παναγίας μας δεν τραβήχθηκε καμία λανθασμένη γραμμή, σαν κάποιος να οδηγούσε το χέρι του. Όλ’ αυτά, αλλά και άλλα θαυμαστά γύρω από την εικόνα, μας δίνουν την βεβαιότητα ότι η Παναγία μας ήθελε να αποτυπωθεί και ως Βασίλισσα,  διότι η εικόνα αυτή ως Βασίλισσα δεν υπάρχει πουθενά. Το μαφόριό της είναι σε χρώμα μώβ και εσωτερικά σε χρώμα κόκκινο, όχι φυσικά τυχαία! Είναι το χρώμα του πένθους, το χρώμα της θυσίας, κι’ αυτό για να παρηγορεί τις μανούλες που χάνουν τα παιδιά τους στην άσφαλτο, ή αιφνιδίως, ότι Εκείνη γέννησε τον Χριστό, ο οποίος νίκησε τον θάνατο, ο οποίος είναι η ζωή και όποιος πιστεύει και έρχεται στον Υιόν της «καν αποθάνει ζήσετε» και θα κληρονομήσει αυτήν την αιώνιον ζωήν κοντά στην Παναγία και στους Αγίους μας. Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που ήθελε η Παναγία μας ν’ αγιογραφηθεί ως Βασίλισσα, για να παρηγορεί τους πενθούντας!».

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας θα τίθεται σε προσκύνηση έως και τις 28 Οκτωβρίου όπου θα τοποθετηθεί στην κόγχη του Ιερού Βήματος και θα εξέρχεται στις Ιερές Αγρυπνίες και κάθε Τετάρτη το απόγευμα όπου θα τελείτε την Παράκλησή της.

 

Προηγούμενο άρθρο «Το θέατρο στον κινηματογράφο» - Επόμενη ταινία η «Μήδεια»
Επόμενο άρθρο Στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο Δημ. Τσιαντής