Ειδήσεις

Το 1o Λύκειο Καρδίτσας στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής


Η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας παρουσίασε, την Τρίτη 17-04-2018, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων project με θέμα: «Η εξάλειψη των πλαστικών σακουλών και η προστασία της θαλάσσιας ζωής».

Οι μαθήτριες Μαρία Ραφαηλία Σαριδάκη, Κωνσταντίνα Μαυρογιάννη της Γ΄τάξης και οι μαθητές Ευάγγελος Κάσσος, Χρίστος Κεραμίδας της Β΄τάξης, μέλη της ομάδας, παρουσίασαν με επιτυχία το project και απάντησαν σε ερωτήσεις βουλευτών, μελών της επιτροπής, που εγκωμίασαν την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των μαθητών.

Την ομάδα των μαθητών προσκάλεσε η πρόεδρος της επιτροπής κα Κατερίνα Ιγγλέση, βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Ν. Χαλκιδικής, ενώ την ομάδα υποδέχθηκαν οι κα Παναγιώτα Βράντζα, βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Ν Καρδίτσας, μέλος της επιτροπής και ο κος Κώστας Τσιάρας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Καρδίτσας.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής παραυρέθηκαν επίσης  η εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Τεχνολογίας κα ΣοφίαΛαπατά και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.ΑΝ κος Δημήτρης Πολιτόπουλος.

Την ομάδα συντόνισαν και συνόδεψαν στη Βουλή οι καθηγητές κα Χρυσούλα Γκορίλα, Χημικός και ο κος Αναστάσιος Νομικός, Φυσικός.

Η συνεδρίαση βρίσκεται στη διεύθυνση: tinyurl.com/voulitv,ενώ η εργασία της ομάδας θα παρουσιαστεί και στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο «Δημιουργική Πολυφωνία στο Σύγχρονο Σχολείο», που συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στην έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018 η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση σε Λ. Πλαστήρα και Αργιθέα