Τρεις υποτροφίες από το Ίδρυμα Αλλαμανή


Σε μια απλή, αλλά ζεστή εκδήλωση, το « Κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Γεωργίου Αχιλλέως Αλλαμανή » επέδωσε σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος τις δύο (2) υποτροφίες των δύο χιλιάδων

(2. 000) Ευρώ εκάστη σε υποτρόφους ακαδ. έτους 2014-15 και αριστούχους αποφοίτους ΤΕΕ – ΕΠΑΛ Ν. Καρδίτσας, σύμφωνα με την αρίθμ. 173/13745/3-4-20-15 απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας ως εξής:

1. ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ απόφοιτο του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας, με Απολυτήριο ΄΄Άριστα (19,9) που εισήχθη στη Σχολή Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

2.ΠΑΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ-ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ απόφοιτο του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων με Απολυτήριο ΄Αριστα (19) που εισήχθη στη Σχολή Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας.

Επίσης επιδόθηκε και η υποτροφία των δυόμιση (2.500) Ευρώ στην κ. ΚΑΦΕΝΤΖΗ ΕΥΘΑΛΙΑ ΤΟΥ

ΗΛΙΑ, απόφοιτο του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας και υπότροφο παρελθόντων ετών.

Η εκδήλωση οργανώθηκε στο ιδιόκτητο γραφείο του Ιδρύματος Χαρίτου 5 στην Καρδίτσα στις

17/4/2015, παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος των γονέων και φίλων των υποτρόφων . Οι επιταγές για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 των δύο χιλιάδων (2.000) Ευρώ εκάστη, παραδόθηκαν στους δύο (2) δικαιούχους από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο Φώτιο και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Ανυφαντή Γεώργιο.

Την τρίτη υποτροφία στην υπότροφο παρελθόντων ετών Καφεντζή Ευθαλία παρέδωσε το μέλος του Δ.Σ. Αλλαμανής Γεώργιος του Αχιλλέως.

Οι υποτροφίες ως γνωστό χορηγούνται σε Αριστούχους αποφοίτους των Τεχνικών Σχολείων (ΤΕΕ-ΕΠΑΛ) του Ν. Καρδίτσας, καταγόμενους κατά προτίμηση από το Ν. Καρδίτσας και περισσότερο ενδεείς σε οικονομικά μέσα που συνεχίζουν σπουδές σε Ανώτερη Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέχρι περατώσεως αυτών , υπό τον όρο της κανονικής προαγωγής από έτος σε έτος με επιτυχή εξέταση στο 50% τουλάχιστον των δηλουμένων μαθημάτων του έτους παρακολούθησης (2 εξάμηνα). Το Ίδρυμα από το 1982 που δραστηριοποιείται, έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 320 υποτροφίες.

Με τον τρόπο αυτό το Δ.Σ. του Ιδρύματος και το ίδιο το Ίδρυμα τιμά έμπρακτα την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για την Μέση Τεχνική Εκπαίδευση ο Γεώργιος Αχ. Αλλαμανής, απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής του Βόλου εκείνης της εποχής που απεβίωσε στην Αθήνα το έτος 1974, σε έμπρακτη εκδήλωση της κοινωνικής του ευαισθησίας και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός του για την προώθηση της Μέσης και Ανώτερης Τεχνικής Εκπαίδευσης που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Κατσαβριά-Μιχαλάκη στη Βουλή για τη δασοπροστασία
Επόμενο άρθρο 12 συλλήψεις σε όλη τη Θεσσαλία για διάφορες πατα