Υποβλήθηκε το αίτημα για τη χωροθέτηση του Μνημείου 731


κ. Δήμαρχε,

Την περασμένη εβδομάδα, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή, στην πόλη μας, του μνημείου προς τιμήν των αγωνιστών του υψώματος 731.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο Αντιδήμαρχος του δήμου Καρδίτσας κ. Κ. Ψημένος και οι εκπρόσωποι των εννέα συλλόγων και φορέων, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια αφενός για την κατασκευή μνημείου για το 731 στην Καρδίτσα
και αφετέρου για τη δημιουργία Μουσείου για να τιμηθούν οι αγώνες των Καρδιτσιωτών και η μεγάλη συμβολή τους στους αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Για την καλύτερη ενημέρωση σας κάνουμε γνωστό ότι οι σύλλογοι αυτοί είναι:
1    Ο  Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καρδίτσας.
2.   Η  Ένωση Επιστημόνων νομού Καρδίτσας.
3.   Ο  Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αθήνας.
4.   Η  Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας.
5.   ΟΙ  Φίλοι Ιστορίας νομού Καρδίτσας.
6.   Ο  Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.
7.   Η  Ένωση Τέκνων και Φίλων Ελλήνων Άταφων Νεκρών ηρώων πεσόντων
στο έπος 1940- 1941.
8.   Ο  Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας και
9.   Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος « ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Μαυρομματίου.
Στην παραπάνω συνάντηση ως πρώτο βήμα για το ξεκίνημα των διαδικασιών υλοποίησης του μνημείου του 731 θεωρήθηκε και συζητήθηκε αναλυτικά ο ορισμός του χώρου όπου θα γίνει η κατασκευή του.
Από όλους τους παρευρισκόμενους, ομόφωνα, εκφράσθηκε η άποψη ότι για την καλύτερη προβολή θα πρέπει να κατασκευασθεί  σε κεντρική θέση της πόλης μας και ότι  ο καταλληλότερος χώρος είναι η περιοχή της πλατείας Πλαστήρα. Βέβαια η ακριβής  θέση του, το μέγεθος, το είδος
του μνημείου και η σύνδεσή του με τον περιβάλλοντα χώρο  θα  γίνει μετά την αρχική χωροθέτηση από το δημοτικό συμβούλιο και τη σύνταξη των  αναγκαίων αρχιτεκτονικών  και άλλων  μελετών.
Επειδή αρμόδιο για την απόφαση αυτή είναι το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καρδίτσας αποφασίσθηκε να υποβληθεί προς τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. το αίτημα για τον ορισμό του χώρου όπου θα γίνει η κατασκευή του μνημείου.
Για τους λόγους αυτούς υποβάλουμε το αίτημα και  παρακαλούμε να θέσετε το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση για τη χωροθέτηση του μνημείου.
Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες  κατασκευής του μνημείου για το 731 στην Καρδίτσα.

Για τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη

Δ. Βερίλλης
 Ι.Ντενησιώτης
Σ. Παπαγεωργίου

 

 

Προηγούμενο άρθρο 8ο Θεματικό Εργαστήριο : Διαχείριση Κινδύνου - Ανάλυση Ρίσκου Επενδύσεων
Επόμενο άρθρο Άριστο το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Δ. Σοφάδων και Πυροσβεστικής