Πρωτοσέλιδο

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας


Τη δική τους Ανάσταση φαίνεται πως περιμένουν οι έμποροι της Καρδίτσας καθώς η κίνηση στην αγορά μέχρι και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη διαγράφεται αρκετά υποτονική.

Ελλείψει χρημάτων και εν μέσω πολλών οικονομικών υποχρεώσεων των ημερών, οι περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές στα απολύτως απαραίτητα και, κυρίως, σε ό, τι έχει να κάνει με τις ανάγκες για το πασχαλινό τραπέζι.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου: «Η κίνηση είναι υποτονική και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον εμπορικό κόσμο. Οι καταναλωτές ψωνίζουν πολύ περιορισμένα και δίνουν προτεραιότητα στα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι και στις βασικές υποχρεώσεις των ημερών. Μόνον τα καταστήματα με είδη διατροφής δουλεύουν κάπως, αν και είναι και εκεί περιορισμένη η κίνηση, ή τα καταστήματα με εορταστικά είδη όπως λαμπάδες κλπ. Περιμένουμε μήπως και κινηθεί κάτι έστω αυτές τις τελευταίες ημέρες που απομένουν μέχρι το Πάσχα. Απευθύνουμε έκκληση στους καταναλωτές να εμπιστευτούν την τοπική αγορά και να κάνουν τις αγορές τους εδώ για να μείνουν τα χρήματα στον τόπο μας. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πολύ φοβάμαι πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε και άλλα λουκέτα στην περιοχή μας».

Επίσης, ο κ. Αντωνίου ζήτησε, για ακόμη μια φορά, περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους σε ό, τι αφορά στην πάταξη του παραεμπορίου που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε έξαρση.

Πλέον, ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί σε μια – μικρή έστω – αναστροφή του κλίματος τις τελευταίες αυτές ημέρες που έχουν απομείνει μέχρι το Πάσχα μήπως και καταφέρει να βάλει κάτι στο ταμείο.

Για άλλη μια φορά, εξάλλου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, καλεί το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευτεί για τα ψώνια του την τοπική αγορά καθώς υπάρχει και επάρκεια και ποικιλία προϊόντων, αλλά και καλές τιμές. Ενώ στέλνει το εξής μήνυμα: «Καρδιτσιώτη, στηρίζοντας την αγορά σου, στηρίζεις την πόλη σου».

Σε ό, τι έχει να κάνει με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για αύριο και μεθαύριο, αυτό  διαμορφώνεται ως εξής :

  • Μ. Παρασκευή: από 12.00 έως 18.00
  • Μ. Σάββατο: από 8.30 έως 16.00

Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν την Τρίτη 18 Απριλίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρώτη εμφάνιση της χορευτικής ομάδας της IPA
Επόμενο άρθρο Μπ. Παπαδόπουλος: Ζητάμε πλήρη λειτουργία της τράπεζας Πειραιώς στο Λιοντάρι