Όλα έτοιμα για την 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση – Αυτή την Παρασκευή, και ώρα 6.30μ.μ., τα εγκαίνια


Όλα είναι έτοιμα για την 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας που διοργανώνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας και η οποία εγκαινιάζεται αυτή την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, και ώρα 6.30μ.μ., στον χώρο των παλιών καπναποθηκών.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρός της κ. Ηλίας Αντωνίου, ο  Β ΄ Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Κηρύκος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Γιώργος Κατσίκης, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Προβολή expo» κ. Κώστας Ζυγουράκης, παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου (στα γραφεία του ΕΒΕ) ανακοινώνοντας το τελικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και καλώντας τον κόσμο να αγκαλιάσει ακόμα πιο δυνατά τη φετινή διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος κ. Αντωνίου ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για μία Έκθεση – θεσμό στην οποία συμμετέχουν εκθέτες τόσο από την Καρδίτσα, όσο και από γειτονικούς Νομούς.

«Ευελπιστούμε ότι για μία ακόμη χρονιά η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση θα είναι πετυχημένη. Φέτος είχαμε αρκετές δυσκολίες λόγω των capital control, αλλά τα καταφέραμε.

Ευχαριστώ θερμά το Δήμο Καρδίτσας για τη βοήθειά του, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κώστα Ψημμένο, όπως επίσης και όλες τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσίκης υπογράμμισε πως στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των αγροτροφίμων και της αξίας τους και συνέχισε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων (ακολουθεί παρακάτω).

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Ζυγουράκης τόνισε πως η Έκθεση φέτος καταλαμβάνει μία έκταση τεσσεράμισι χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκθετών. «Θεωρούμε πως πετύχαμε το στόχο μας» κατέληξε ο κ. Ζυγουράκης.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής ο αριθμός των εκθετών έχει φθάσει τους 113, ωστόσο αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Όσο για το ποιος θα κάνει τα εγκαίνια της Έκθεσης, βέβαιη θεωρείται η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Παπαδεράκη, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει αυτή του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη.

Η 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.

Χορηγοί επικοινωνίας : ΕΡΤ3 / ΕΡΑ Δίκτυο.

 

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00 στο χώρο της Έκθεσης

Ημερίδα με θέμα: «ΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»

και εισηγητές:

19:00 – 19:20 κα Βάσω Κοζιου, Πρόεδρο του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας ΑΠΟΛΛΩΝ,  με θέμα: «Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και γεύσεις της Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής»

19:30-19:50 κο Θεοφάνη Γεωργόπουλο, Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, παρουσίαση «Προϊόντων Καινοτομίας».

 

 Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 11:00 στο χώρο της Έκθεσης

Ημερίδα με θέμα: «ΑΓΡΟΤΡΟΦΙΜΑ – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ»

και εισηγητές τους:

11:00 – 11:20  κο Μπέλλη Βασίλη, Διευθυντή ΑΝ.ΚΑ ΑΕ, με θέμα  «Ο Συνεταιρισμός ως μορφή οργάνωσης της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών»

11:20 – 11:40 κο Ιωάννη Γιαβάση, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, με θέμα «Έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή ποιοτικών, καινοτόμων τροφίμων».

11:40 – 12:00 κο Νίκο Αρχοντή, Γενικό Διευθυντή Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με θέμα «Μεθοδολογία εξεύρεσης αγορών στην εσωτερική αγορά και εξαγωγικές προοπτικές στα αγροτρόφιμα».

12:00 – 12:45 Παραδείγματα καλής πρακτικής επιχειρήσεων- μελών του Επιμελητηρίου

 

Τρίτη 13 Οκτωβρίου ώρα 20:30 στο περίπτερο του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στο χώρο της Έκθεσης

Κλήρωση δώρων:

  • Τεσσάρων(4)  ποδηλάτων αξίας 180,00€ το κάθε ένα
  • δέκα (10) εισιτηρίων με επιστροφή για οποιοδήποτε  προορισμό του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ χωρίς χρονικό περιορισμό

Τα δώρα είναι προσφορά του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης που θα επισκεφτούν το περίπτερο του ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ στην έκθεση και θα  συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο.

Δράσεις του Δικτύου Τροφίμων και Ποτών Ν. Καρδίτσας

Το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών Ν. Καρδίτσας βάζει στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας τα τοπικά προϊόντα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν Προϊόντα τοπικών παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση.

Μία σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με σεφ της περιοχής τις ημέρες Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη (ώρες 19:00 – 21:00) θα προσφέρει στους επισκέπτες της έκθεσης μοναδικές γεύσεις από τοπικά προϊόντα που δίνουν εξαίρετο υλικό φαγητά πρωτότυπα, γευστικά και υγιεινά.

 

Χορηγία περιπτέρων σε Κοινωνικό Παντοπωλείο – Χαμόγελο του Παιδιού

Στο μεταξύ, το Επιμελητήριο Καρδίτσας στο πλαίσιο της 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  Νοιάζεται και συμμετέχει χορηγώντας περίπτερο στην είσοδο της Εμποροβιοτεχνικής στο περίπτερο του Επιμελητηρίου και καλεί τους επισκέπτες να συνδράμουν για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκες.

Επίσης φιλοξενεί στο περίπτερο του Επιμελητηρίου «Το χαμόγελο του παιδιού» αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα που συνδέονται με τα κάθε είδους προβλήματα των  παιδιών. «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών.

Ας αποδείξουμε στην πράξη θέλουμε και μπορούμε.

 

Τομείς Έκθεσης

Η 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας παρουσιάζει και φέτος ξεχωριστούς τομείς όπως : επιχειρηματικότητα, ενέργεια, δόμηση, αυτοκίνητο/μοτοσικλέτα, εκπαίδευση/ημερίδες,  αγροτικός τομέας/κτηνοτροφία/νέες καλλιέργειες, έπιπλο/διακόσμηση, γαστρονομία, οικιακός και επαγγελματικός εξοπλισμός/δόμηση.

 

Προφίλ-Στόχοι Έκθεσης

Η διοργάνωση αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Δυτικής Θεσσαλίας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας αναζητά την έξοδο από την ύφεση, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας και η ενδυνάμωση αναπτυξιακών θεσμών, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Καλούνται όλοι οι επιχειρηματίες της Δυτικής Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στην 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση διότι αυτό σημαίνει :

> προώθηση νέων προϊόντων

> ενδυνάμωση της εικόνας των επιχειρήσεων

> επιχειρηματικές συναλλαγές

> άμεσες πωλήσεις

 

Ώρες λειτουργίας Έκθεσης

Παρασκευή : 17:00 – 22:00

Σάββατο και Κυριακή : 10:30 – 22:00

Δευτέρα / Τρίτη / Τετάρτη : 17:00 – 22:00

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πανελλαδική αγροτική σύσκεψη στη Λάρισα - Kάλεσμα της Επιτροπής Μπλόκων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Υποστράτηγου Ε. Α. της ΕΛΑΣ Δ. Καλιατζή στα γραφεία του ΣΕΑΝ