1.000 δέματα αγάπης και ανθρωπιάς – Διανέμει για τις γιορτές το Σπίτι της Αγάπης


Τα πρώτα δέματα αγάπης και φιλανθρωπίας με τρόφιμα μοίρασε, το πρωί της Παρασκευής, το «Σπίτι της Αγάπης» πόλεως Καρδίτσας που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων προσφέροντας ένα σημαντικότατο έργο.

Φέτος τις γιορτές πρόκειται να μοιραστούν 1.000 συνολικά δέματα, 600 για την Καρδίτσα και όλα τα υπόλοιπα προορίζονται για τα «Σπίτια Αγάπης» Σοφάδων, Παλαμά, Αγναντερού, Φαρσάλων καθώς και για τον οικισμό αθιγγάνων της Μαύρικας.

Η διανομή θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, ενώ το «Σπίτι της Αγάπης» θα βρίσκεται στο πλευρό των άπορων συνανθρώπων μας όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα μοιράζοντας ένα πιάτο ζεστό φαγητό, μα πάνω από όλα μια ζεστή αγκαλιά και ένα χαμόγελο ελπίδας και αισιοδοξίας.

Παρών κατά τη διανομή των πρώτων δεμάτων ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος ο οποίος εξήρε το έργο το οποίο επιτελείται και υπογράμμισε πως η τοπική Εκκλησία θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Είμαστε εδώ, σε μία από τις πολλές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως για να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που δυσκολεύονται οικονομικά, για να έχουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό.

Εκτός από τις 700 μερίδες φαγητού που δίνουμε καθημερινά, έχουμε τη δυνατότητα της παροχής αυτών των γευμάτων και ευχαριστούμε θερμά και την Alpha Bank για 1.000 δέματα με ξηρά τροφή που μας προσέφερε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να προσθέσουμε πως μόνον στο «Σπίτι της Αγάπης» πόλεως Καρδίτσας μοιράζονται καθημερινά 120 μερίδες φαγητού, ενώ πλέον παρατηρείται πως υπάρχει ανάγκη και για επιπλέον 15 με 20 μερίδες ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Μετά και την κρίση, δηλαδή, παρατηρείται μία αύξηση των περιστατικών της τάξης του 20% περίπου, γεγονός το οποίο αποδεικνύει το πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά της συγκεκριμένης δομής για την τοπική μας κοινωνία.

Από τη χθεσινή διαδικασία της διανομής των πρώτων δεμάτων δεν θα μπορούσαν να λείψουν τόσο ο π. Ευάγγελος Κάμπας, που είναι η «ψυχή» του «Σπιτιού Αγάπης Καρδίτσας», όσο και οι εθελόντριες που καθημερινά μαγειρεύουν για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ακόμα και από τα στοιχειώδη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κινητοποιήσεις αγροτών για τα νέα φορολογικά μέτρα
Επόμενο άρθρο Ισχυρή κεφαλαιακά η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και μετά τα stresstests