1,2 εκ. ευρώ για το δρόμο Νεράιδας – Τριφύλλας Καρδίτσας


Σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν αισθητά το οδικό δίκτυο από τη Νεράιδα μέχρι την Τριφύλλα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ξεκινούν άμεσα μετά την υπογραφή της  σύμβασης του σχετικού έργου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Το έργο προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς θα συνδέει δύο Περιφέρειες, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, μέσω των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Ευρυτανίας.

Οι εργασίες που θα γίνουν προβλέπουν τη βελτίωση του οδικού άξονα Καρδίτσα – Καλλίθηρο – Ραχούλα – Νεράιδα – Όρια Νομού και συγκεκριμένα το τμήμα Νεράιδα – Τριφύλλα. Το μήκος της  παρέμβασης ανέρχεται σε 6,1 χιλιόμετρα.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε τα εξής: Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Περιφέρεια Θεσσαλία συνεχίζει αδιάκοπα να δίνει καθημερινά το δικό της αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Το λέω αυτό, γιατί το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ όχι μόνο θα επιτρέψει την κατά το δυνατό ασφαλέστερη μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων, αλλά και θα προσφέρει μία ακόμη σημαντική διαπεριφερειακή οδική αρτηρία. Ταυτόχρονα, θα συμβάλει στο να τροφοδοτηθεί με χρήμα η τοπική αγορά η οποία δυστυχώς έχει «στεγνώσει» με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες, ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας σε μία εξαιρετικά δυσμενή οικονομικά περίοδο. Συνεχίζουμε μέσα από δημιουργικές συνεργασίες με τις τοπικές κοινωνίες, να προσφέρουμε στους πολίτες χρήσιμα έργα».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος πρόσθεσε τα εξής: «Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, σηματοδοτεί την έναρξη ενός εξαιρετικά χρήσιμου έργου για την περιοχή της Καρδίτσας αλλά και για τη γειτονική Ευρυτανία. Ένα έργο που θα συμβάλει στην ασφάλεια των συγκοινωνιών, ενώ παράλληλα, λόγω του μεγάλου του προϋπολογισμού θα δώσει και ανάσα στην τοπική αγορά».

Προηγούμενο άρθρο Τα Περιφερειακά Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων Σκάκι στη Λίμνη Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Καθαρίζει το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας από βλάστηση η Περιφέρεια Θεσσαλίας