Ειδήσεις

14ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 18-1-2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 14ο συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται δωρεάν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄ Και αφού δημιουργήστε το δικό σας βιολογικό βοτανικό κήπο, όπως τον αναπτύξαμε την προηγούμενη Πέμπτη, θα πρέπει να γνωρίζετε και για το πώς θα διαχειριστείτε την παραγωγή. Έτσι, θεωρητικά και εργαστηριακά, μαθαίνουμε τι είναι και πως παρασκευάζεται: το έγχυμα, το αφέψημα, το έγχυμα σε λάδι, το βάμμα, το σιρόπι, τα επιθέματα-καταπλάσματα, το έμβρεγμα, η σκόνη, η αλοιφή, το αιθέριο έλαιο. Εφόσον δεν έχετε δικό σας βοτανικό κήπο πάλι μπορείτε  όλα τα παραπάνω, να τα παρασκευάσετε αγοράζοντας την πρώτη ύλη ή συγκομίζοντάς την δωρεάν  από τον απέραντο και αυτοφυή βοτανικό κήπο της φύσης. Βάλτε τα βότανα στη ζωή σας. Κάντε στροφή από τα χημικά στα φυσικά φάρμακα. Γίνετε γιατρός του εαυτού σας.

Β΄ Θέληση: Ο Βίκτωρ Ουγκό λέει: «Οι άνθρωποι δε στερούνται δυνάμεως αλλά θελήσεως», Μια αγγλική παροιμία λέει: « Όπου υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει και ένας δρόμος». Εμείς οι έλληνες λέμε: «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δε θέλω». Εσείς τι πιστεύετε; Έχετε δυνατή θέληση ή υπάρχει αναβλητικότητα στην εκτέλεση των αποφάσεων; Πως μπορούμε να δυναμώσουμε τη θέλησή μας;

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός Συμποισίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διαμαρτυρία για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το δικό της χώρο θα αποκτήσει η Αναγέννηση Καρδίτσας