Ειδήσεις

16ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 1-2-2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 16ο  συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία. Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται δωρεάν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄  Το ηλεκτρονικό νέφος – Ο αόρατος εχθρός που μας σκοτώνει μέσα και έξω από τα σπίτια μας:  1) Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές δημιουργούν ηλεκτρονικό νέφος 2). Σε εργαζόμενους σε γραφεία με Η/Υ φέρνει ίλιγγο, και δημιουργεί αυξημένα επίπεδα μικροβίων, ρύπων και βακτηριδίων, που  προκαλούν αρκετές παθήσεις. 3) σκοτώνει πουλιά και μέλισσες4) Η χρήση Wi-Fi(ασύρματα ρούτερ) στους Η/Υ προκαλούν επίσης σοβαρές ασθένειες.

Β΄Η ιστορία της ελληνικής γλώσσας και γραφής από την εμφάνιση του ανθρώπου (HomoSapiens) στη γη. Η πορεία και η αξία της στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Παρουσιάζει ο φιλόλογος Βαγγέλης Ντελής,  συγγραφέας, που διακρίθηκε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και τιμήθηκε για τα λογοτεχνικά του έργα.

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Υπαπαντής
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ