17η Ενημερωτική Συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Την Πέμπτη 8-10-2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στο αγρόκτημα Βασιλάκου (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) θα πραγματοποιηθεί η 17η ενημερωτική συνάντηση για το έτος 2015 με τους καλλιεργητές των κήπων, καθώς και με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη της Καρδίτσας. Στις συναντήσεις αυτές, που συνεχίζονται για 4η χρονιά, αναπτύσσονται τεχνικές οδηγίες για τη βιολογική καλλιέργεια κυρίως κηπευτικών και καλλωπιστικών φυτών, και θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Ακολουθεί διάλογος.

Στην 17η αυτή συνάντηση θα αναπτυχθούν τα θέματα:

Ώρα 6.30- 7.30 μ.μ. Τα είδη των καλλωπιστικών φυτών και οι καλλιεργητικές τους φροντίδες. Με το Σωκράτης Βασιλάκο γεωπόνο – βιοκαλλιεργητή.

Ωρα 7.30 – 8.30 μ.μ Αλήθειες που πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής για το ψωμί που τρώει και το νερό που πίνει. Με τους Χρυσάνθη Πετεινάρα και Σωκράτη Βασιλάκο υγιεινιστές

Στην τελευταία συνάντηση αναπτύχθηκαν τα θέματα:

  • Φθινοπωρινές καλλιέργειες: σπορά, φύτευση, καλλιεργητικές φροντίδες.
  • . Πως οι συγκινήσεις, το στρές και η διατροφή μας, επιδρούν στην υγεία μας. Ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε, για να βελτιώσουμε την υγεία μας.

Στα πλαίσια γνωριμίας με τα βότανα, θα σερβιριστεί τσάι με βότανα που καλλιεργούνται στο βοτανικό κήπο του αγροκτήματος.

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, αφού έχει δημιουργηθεί στεγασμένος και κλιματιζόμενος, χώρος και θα συνεχίζονται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr και ιστοσελίδα: www.sokratisvasilakos.gr

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού