Ειδήσεις

18ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 15-2-2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των Κοινωνικών Βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 18ο  συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και Γνώση για Υγεία και Ευτυχία.  Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται δωρεάν από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄  Η καλλιέργεια της πατάτας: Βρισκόμαστε στην περίοδο που μπορεί να αρχίσει η σπορά αφού οι θερμοκρασίες μάλλον το επιτρέπουν. Προετοιμασία σπόρου και προβλάστηση, προετοιμασία κήπου  ή χωραφιού, σπορά, καλλιεργητικές φροντίδες, ασθένειες , συγκομιδή , αποθήκευση και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και  μυστικά.. Παρουσιάζει γεωπόνος με εμπειρία καιεπιστημονική γνώση στην καλλιέργειά της.

Β΄ Γιατί φοβόμαστε τις στενές σχέσεις αγάπης; Παρόλο που θέλουμε να αγαπάμε και να μας αγαπούν, τα φοβόμαστε και τα δύο. Τα  βιώματα του παρελθόντος μας έχουν προγραμματίσει να συσχετίζουμε την αγάπη με δυσάρεστες εμπειρίες και ιδιαίτερα με την αίσθηση ότι είμαστε ευάλωτοι. Γι΄ αυτό το λόγο έχουμε αναπτύξει φόβους και υποσυνείδητη αντίσταση στο να έρθουμε κοντά με κάποιον άλλο, να ανοίξουμε την καρδιά μας και να εκφράσουμε τις ανάγκες, τους φόβους και τα συναισθήματά μας.

Και αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο για την καθιερωμένη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Ελάχιστοι Υπουργοί προχωρούν τα θέματα από τα Περιφερειακά Συνέδρια