Ειδήσεις

21ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


Αύριο Πέμπτη 8-3-2018 και ώρα 5.30μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των Κοινωνικών Βιολογικών Κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας) πραγματοποιείται το 21ο  συμπόσιο της περιόδου 2017-18 με τίτλο Αγάπη και γνώση για υγεία και ευτυχία.

Τα μαθήματα αυτά που συνεχίζονται για 6η χρονιά, αναφέρονται σε θέματα βιολογικής καλλιέργειας, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγείας, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας. Ακολουθεί διάλογος όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει για συζήτηση σκέψεις, απόψεις, προβλήματα και προβληματισμούς.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι:

Α΄  Κλάδεμα οπωροφόρων δέντρων: Σε συνέχεια του προηγούμενου μαθήματος που περιορίστηκε στη θεωρία, σήμερα θα γίνει επίδειξη κλαδέματος σε δένδρα του αγροκτήματος. Επειδή νυχτώνει ενωρίς ας είναι όλοι ενδιαφερόμενοι, κατ΄εξαίρεση και μόνο για σήμερα, στις 5.30 μ.μ. ακριβώς οπότε και θα αρχίσει το πρακτικό μέρος του μαθήματος. Παρουσιάζει ο γεωπόνος Αποστόλης Περήφανος

Β΄ 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Αλήθεια πόσο έχει πλησιάσει στο στόχο του το παγκόσμιο φεμινιστικό κίνημα; Πόσο χειραφετήθηκε η γυναίκα και πόσο λιγότερο υποτακτική έγινε; Υπήρξαν πράγματι αναλαμπές στο φεμινιστικό κίνημα αλλά γενικά φαίνεται πως το ζήτημα προχωράει με αργούς ρυθμούς. Η καθεστηκυία τάξη δείχνει να μην θέλει την ισότητα των δύο φύλων και γιαυτό αντί  να εξελίσσεται, τείνει να εκφυλίζεται. Έτσι και δυστυχώς για την κοινωνία,  ένα τεράστιο δυναμικό, αυτό της  γυναίκας, μένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο κάτι που αποβαίνει σε βάρος του συνόλου. Ο άνδρας που θα μπορούσε να βοηθήσει καθοριστικά στην κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων δεν το κάνει γιατί καθώς φαίνεται, είναι εγκλωβισμένος στην άγνοια και στον εγωισμό του. Θα παιχθούν και σύντομα σχετικά βιντεάκια. Παρουσιάζει η Χρυσάνθη Πετεινάρα.

Από την επόμενη Πέμπτη τα Συμπόσια θα αρχίζουν ώρα 7 μ.μ.

Και αφιερώνουμε όπως πάντα, λίγο χρόνο για τη γελωτοθεραπεία.

Τα συμπόσια πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Επιμέλεια και Συντονισμός Συμποσίων: Σωκράτης Βασιλάκος και Χρυσάνθη Πετεινάρα

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα:   www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση στην ανακοίνωση της Διοίκησης του ΑΣ Αναγέννηση 1904
Επόμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας για την Ημέρα της Γυναίκας