31ο Π.Φ.Ε.Θ.: Τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Βασίλη Νικολαϊδη


Με το τιμητικό αφιέρωμα στον καταξιωμένο σκηνοθέτη κ. Βασίλη Νικολαϊδη συνεχίστηκε, το βράδυ της Πέμπτης 26 Μαρτίου, το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στη ζωή και το έργο του κ. Νικολαϊδη αναφέρθηκε ο σκηνογράφος-ενδυματολόγος κ. Γιάννης Μετζικώφ ο οποίος έκανε λόγο για έναν αληθινό εργάτη του θεάτρου. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά : «Ο Βασίλης Νικολαϊδης είναι ένας δάσκαλος. Ζει μόνος του, αγωνίζεται μόνος του. Το θέατρο γι ΄ αυτόν μοιάζει να είναι ο μοναδικός δρόμος που θα τον φέρει κοντά και θα τον διδάξει τα μύρια όσα της ανθρώπινης ψυχής. Και αυτό κάνει δεκαετίες τώρα αναλύοντας, διδάσκοντας, προσπαθώντας να επανεκτιμήσει, να ανασύρει, να βρει και να ξεδιπλώσει τη σκοτεινή αλήθεια μέσα μας, νοήματα και σημασίες που συχνά καλυμμένα από την ομορφιά της λογοτεχνίας παραμένουν αδιάβαστα και ανερμήνευτα».

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης και Εμπορίου κ. Ορέστης Ψαχούλας ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Νικολαϊδη να έχει πάντα δύναμη και να συνεχίσει το έργο του με το ίδιο πάθος.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολαϊδης εμφανώς συγκινημένος δήλωσε πως αισθάνεται πολύ ταπεινός για όλη αυτή την τιμή. Και συνέχισε λέγοντας τα εξής : «Πιστεύω πολύ στο ταλέντο και τον αυθορμητισμό του ερασιτέχνη. Συνεχίστε τη δουλειά σας όπως πρέπει, ανεξάρτητα από Υπουργεία. Πιστεύω παρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια. Εύχομαι το Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας να φθάσει τα 100 χρόνια».

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς εμφανίστηκε η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης Αρκαδίας παρουσιάζοντας το έργο «Ρώσικη Σαλάτα».

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα : ο θεατρικός συγγραφέας κ. Γιώργος Χασάπογλου, ο σκηνοθέτης κ. Βασίλης Κυρίτσης, ο ηθοποιός κ. Γιάννης Μόρτζος, ο μουσικοσυνθέτης κ. Νίκος Κυπουργός και η κριτικός χορού κ. Μίρκα Ψαροπούλου.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 29 του μήνα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης μέσω του youtube, από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Κ. : www.enpolis.gr

Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ.

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 28 Μαρτίου (ώρα 8.30μμ.)

> Διαγωνιστικό μέρος

Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα με το έργο «Γέρμα» του Φρ. Γκ. Λόρκα

> Τιμητικό Αφιέρωμα

Στην ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου

Ομιλητής : Δήμος Αβδελιώτης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, παραγωγός

 

Χορηγοί :

  • Ενεργειακή Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α.
  • Επιμελητήριο Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
  • Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
  • Παπαδόπουλος Ιωάννης (Αντιπρόσωπος στρωμάτων-κρεβατιών Dunlopillo)
  • Θεολόγης Βαγγέλης (Ιππικό Κέντρο Φιλόνεικος)

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σταθερά προηγείται ο Χρ. Γρούτσος στο τάβλι
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ