31ο Π.Φ.Ε.Θ.: Το τιμητικό αφιέρωμα στην ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου


Με το τιμητικό αφιέρωμα στην ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου συνεχίστηκε, το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου, το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το οποίο διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στη ζωή και το έργο της αναφέρθηκε μέσω μηνύματος (καθώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί) ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός, παραγωγός κ. Δήμος Αβδελιώτης σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής : «Η Αλίκη, μου είναι αγαπημένη πριν τη γνωρίσω, γιατί αγάπησα και αγαπώ την τέχνη της. Χρόνια ολόκληρα άκουγα – για να νιώσω την ευεργεσία και τη χρησιμότητα της πραγματικής τέχνης – , τα τραγούδια που ερμήνευσε, με τον Λογιάδη στο πιάνο, κάνοντας η ίδια μια εξαιρετική δραματουργικού τύπου επιλογή, από τραγούδια του Χατζιδάκη. Δεν ήταν μόνο η αυτάρκης αίσθηση μιας γοητευτικής ερμηνείας αλλά η συνειδητοποίηση πως η πραγματική τέχνη στο τραγούδι δεν είναι μόνο η φωνή αλλά πρώτα απ ΄ όλα η ψυχή και το πνεύμα».

Την τιμητική πλακέτα απένειμε η περιφερειακή σύμβουλος Καρδίτσας, εντεταλμένη σε θέματα τουρισμού κ. Γεωργία Κόκκαλη – Κουβέλη η οποία έκανε λόγο για μια σεμνή και «ζεστή» παρουσία που τιμά την πόλη μας. Της ευχήθηκε, εξάλλου, το έργο της να άγει για πολλά χρόνια ακόμη τις ψυχές των ανθρώπων, ενώ αναφερόμενη στο θεσμό του Φεστιβάλ επεσήμανε πως η Καρδίτσα αποτελεί πλέον την πρώτη Θεσσαλική πρωτεύουσα με τόσο «πλούσια» πολιτιστική δράση.

Από την πλευρά της, η κ. Καγιαλόγλου δήλωσε συγκινημένη τονίζοντας πως «Το Φεστιβάλ με τον τρόπο που γίνεται καταντάει εθιστικό. Μου έλλειψε δύο χρόνια τώρα».

Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς εμφανίστηκε το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα παρουσιάζοντας το έργο «Γέρμα» του Φρ. Γκ. Λόρκα.

Αυτός ήταν ο 8ος κατά σειρά – και τελευταίος – θίασος που διαγωνίστηκε καθώς το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 30 Μαρτίου, με την απονομή των βραβείων (θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα).

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης ανέλαβαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα : ο θεατρικός συγγραφέας κ. Γιώργος Χασάπογλου, ο σκηνοθέτης κ. Βασίλης Κυρίτσης, ο ηθοποιός κ. Γιάννης Μόρτζος, ο μουσικοσυνθέτης κ. Νίκος Κυπουργός και η κριτικός χορού κ. Μίρκα Ψαροπούλου.

Χορηγοί :

  • Ενεργειακή Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α.
  • Επιμελητήριο Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
  • Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
  • Παπαδόπουλος Ιωάννης (Αντιπρόσωπος στρωμάτων-κρεβατιών Dunlopillo)
  • Θεολόγης Βαγγέλης (Ιππικό Κέντρο Φιλόνεικος)

Προηγούμενο άρθρο Τέσσερις συλλήψεις για χασίς στην Καρδίτσας - Ο ένας ανήλικος
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Σοφάδων διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση των μεγάλων γεγονότων της ιστορίας μας