500.000 ευρώ για το οδικό δίκτυο της Καρδίτσας


Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση κατασκευής για το έργο «Συντήρηση Επαρχιακού Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 500.000 € (με ΦΠΑ).

 

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί για την Αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είναι προφανές ότι η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Με την παρούσα εργολαβία πραγματοποιούμε απολύτως αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης ζημιών οι οποίες θα εκτελεστούν σε σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν επισημάνει οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

 

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση ζημιών σε οδικά τμήματα του επαρχιακού και εθνικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και αφορούν την κατασκευή διαφόρων τεχνικών έργων (τοίχοι αντιστήριξης) και συντήρηση του οδοστρώματος με ασφαλτοτάπητα, ενδεικτικά αναφέρονται οι άξονες:

  • Οδός Καρδίτσα – Κέδρος – Λουτρά Σμοκόβου
  • Οδός προς Αμπελικό
  • Οδός Κυψέλη – Φύλλο

 

 

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014 ΚΑΠ – ΣΑΕΠ  017 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και ανάδοχος μετά από διαγωνισμό προέκυψε η εργοληπτική επιχείρηση «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ»

Προηγούμενο άρθρο Πρόσληψη προσωπικού στη Στρατονομία Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διάβημα Ταλιαδούρου για τους καπνοπαραγωγούς