Ειδήσεις

6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, η δεύτερη εβδομάδα της 6ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Τα όρια μεταξύ πάγου και νερού ανακάλυψαν τα παιδιά στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» μαθαίνοντας διάφορα στοιχεία για το Βόρειο και Νότιο Πόλο και ακολουθώντας τους εξερευνητές των περιοχών αυτών που έδωσαν υπεράνθρωπη μάχη με τον πάγο.

Το εργαστήριο άρχισε με την προβολή διαφανειών από την ιστορία του μικρού εσκιμώου Απουτσιάκ και ολοκληρώθηκε με την κατασκευή χιονονιφάδων!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», τα παιδιά γνώρισαν το αλφάβητο Braille. Το μέσο που δίνει τη δυνατότητα στους τυφλούς να διαβάζουν!

Γνώρισαν μέσα από την προβολή εικόνων, την ιστορία του μικρού Λουί Μπράιγ, που έμεινε τυφλός από την τρυφερή ηλικία των 3 χρόνων, αλλά η αγάπη του για το βιβλίο, τον έκανε, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων,  να τελειοποιήσει  τη γραφή που χρησιμοποιούν οι τυφλοί όλου του κόσμου, ακόμη και σήμερα.

Στη συνέχεια άκουσαν από τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης να τους διαβάζει το βιβλίο της Menena Cottin, «The Black book of colours», όπου είναι γραμμένο στη γραφή Braille, το άγγιξαν, άγγιξαν τις εικόνες του και μαγεύτηκαν από τις σελίδες και την ωραία ιστορία του.

Στη συνέχεια έπαιξαν παιχνίδια, όπου προσπαθούσαν με κλειστά τα μάτια, να καταλάβουν με τις υπόλοιπες αισθήσεις το αντικείμενο ή το φρούτο που έπιαναν στα χέρια τους.

Τέλος τα παιδιά της Παιδικής Βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», έφτιαξαν σε κομμάτια από χαρτόνι, όμορφα emoticons και φωτογραφήθηκαν με αυτά σε αστείες πόζες.

Τη Τρίτη 27 Ιουνίου,  η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζετε με δράσεις στις παρακάτω βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», σημείο ισορροπίας, φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν.

Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», τα σημεία της πόλης. Βγαίνουμε βόλτα μαζί με τα παιδιά στους δρόμους της πόλης, φωτογραφίζουμε και καταγράφουμε τα σημεία που ξεχωρίζουν στη διαδρομή μας.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα»,  σημεία συνάντησης – λογοτεχνικές συναντήσεις από ζώο σε ζώο. Τα ζώα του δάσους βγήκαν από τις σελίδες τους και το ένα συναντάει το άλλο στα κόκκινα σημεία συνάντησης της βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!

Προηγούμενο άρθρο Καλοκαιρινό πάρτυ λήξης σχολικής χορευτικής χρονιάς 2016-17
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο για τον ενεργό πολίτη από το ΚΠΕ Μουζακίου