Συνεδριάζει η ΤΕΔΚ για τα έργα εκτροπής του Αχελώου


  Με αφορμή τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις για την συνέχιση  των έργων του Αχελώου,  το Δ.Σ της ΤΕΔΚ του Νομού συνεδριάζει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και ώρα 12 μμ με μοναδικό θέμα συζήτησης  την πορεία των έργων της εκτροπής του Αχελώου. Η πρόσφατη προειδοποίηση της ευρωπαϊκής ένωσης για εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο 60/2000 για τα νερά θέτει σε σοβαρό κίνδυνο πλέον όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Η συνέχιση των έργων μπαίνει σε νέες περιπέτειες κάτι που άλλωστε είχε επισημανθεί εδώ και λίγο καιρό. Είναι αξιοπερίεργο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης της σημασίας των έργων εκτροπής. Επιστολές αποστέλλονται καθημερινά στα αρμόδια υπουργεία αλλά και στον Πρωθυπουργό της Χώρας  για την διακοπή των εργασιών με επιχειρήματα αβάσιμα και προκλητικά χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την αναγκαιότητα του Θεσσαλικού κάμπου για υδάτινους πόρους.                  

Δεν αντιλαμβάνονται όσοι είναι αντίθετοι στην συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου ότι   η  σπουδαιότητα του έργου συνίσταται στην ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της παραγωγικής ικανότητας της Θεσσαλικής πεδιάδας. Στην ουσία μιλάμε για την επιβίωση του αγροτικού κόσμου και για αυτό πρέπει να συνεχισθούν  τα  έργα  χωρίς χρονοτριβές και πισωγυρίσματα. Αξίζει ακόμη να τονίσουμε  την προσπάθεια που γίνεται από τους πολέμιους του έργου να το παρουσιάσουν σαν έργο αποκλειστικά αρδευτικό.

 Το έργο δεν είναι αποκλειστικά αρδευτικό, γιατί  θα παράγονται  εκατομμύρια KWH  ενέργειας φιλικά προς το περιβάλλον,   θα εξυπηρετεί την ύδρευση χιλιάδων πολιτών, την βιομηχανία αλλά  και άλλες χρήσεις. Είναι έργο πολλαπλού σκοπού είναι  κατεξοχήν  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ. Δυστυχώς το έργο μπαίνει σε νέα φάση  και επειδή  οι δυσκολίες συνέχισης των εργασιών θα αυξηθούν για αυτό θα πρέπει να υπάρξει  από τώρα και στο εξής καλύτερος συντονισμός των ενεργειών μας για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την ολοκλήρωση της μερικής μεταφοράς Νερού από τον Αχελώο  στη Θεσσαλική  πεδιάδα.  

Προηγούμενο άρθρο Τα παιδιά των δαχτυλιδιών
Επόμενο άρθρο Το Αρτεσιανό, Παλαιοκκλήσι & Ρούσσο επισκέφθηκε ο Νομάρχης