Παρουσιάστηκαν τα υδατικά αποθέματα της Θεσσαλίας


Έκδηλη η ανησυχία του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, που έκανε έκκληση για συνετή διαχείριση απ’ όλους τους χρήστες.

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς συγκάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Γκούπα και του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Παν. Αθανασόπουλου για το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με δεδομένο πως το νερό είναι αγαθό σε ανεπάρκεια και φέτος η έλλειψη του θα είναι ιδιαίτερα εμφανής,  έγινε αναλυτική παρουσίαση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής της Θεσσαλίας, καθώς και των ζητημάτων που προκύπτουν σε σχέση με τη διαχείρισή τους.

Ο Υπουργός κ. Γιώργος Σουφλιάς έδωσε κατευθύνσεις στο Γενικό Γραμματέα σε σχέση με τη διαχείριση του ευαίσθητου ζητήματος και του ζήτησε τα παρακάτω:

1. Να οργανώσει μία ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης φορέων, πολιτών και ιδιωτών για την όσο το δυνατό ορθολογικότερη διαχείριση των υδατίνων πόρων.

2. Να μεταφέρει στους εμπλεκόμενους φορείς πως οι ποσότητες του νερού είναι συγκεκριμένες και πως αυτές τις ποσότητες οφείλουμε να διαχειριστούμε σωστά.

3.  Να βεβαιώσει τους Θεσσαλούς πως η φετινή χρονιά θα είναι ίσως η τελευταία ή η προτελευταία που η έλλειψη νερού αποτελεί πρόβλημα για την περιοχή, καθώς με την ολοκλήρωση του φράγματος της Γυρτώνης και του έργου της Κάρλας θα περιοριστούν τα προβλήματα.

4. Να μεταφέρει την προσωπική ανησυχία του Υπουργού για το ζήτημα, καθώς και την έκκλησή του για σύνεση και ψυχραιμία καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης θερινής περιόδου.

Με το πέρας της σύσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, δήλωσε: 

«Σας μεταφέρω το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά για ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια απασχολεί την περιοχή της Θεσσαλίας, αυτό της υδάτινης διαχείρισης. Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός έδωσε κατευθύνσεις προκειμένου να διαχειριστούμε ορθολογικά τις  συγκεκριμένες ποσότητες νερού  που υπάρχουν. Μαζί με την έκκληση για ορθολογισμό σας μεταφέρω και την αισιοδοξία του Υπουργού για οριστική επίλυση του ζητήματος τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς με την ολοκλήρωση των σπουδαίων περιβαλλοντικών έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Γυρτώνης και της Κάρλας, θα είμαστε σε θέση να περιορίσουμε το πρόβλημα και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα το ζήτημα».

Προηγούμενο άρθρο Μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο
Επόμενο άρθρο Σοβαρές ζημιές από χαλαζόπτωση