Oλοκληρώθηκε το Μουσείο Φαναρίου


 Ολοκληρώθηκε το Μουσείο του Φαναρίου, που αποτελεί πλέον ένα στολίδι και μία πολιτιστική κατάκτηση για την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης του Δήμου Μουζακίου και ταυτόχρονα πόλο έλξης για τουρίστες και επισκέπτες.

Το Μουσείο φιλοξενείται σ’ ένα πετρόχτιστο κτίριο του Δήμου, ενώ δίπλα του  βρίσκεται και ένα παραδοσιακό καμίνι Η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου έχει ολοκληρωθεί και η έκθεση συμπληρώνεται  καθημερινά με γοργά βήματα.

Ο Δήμος Μουζακίου συνεργάζεται άψογα με τον πολιτιστικό σύλλογο Φαναρίου και τον κ. Φλωρίδη, όπως επίσης και με την Αρχαιολόγο κ. Φίλου για την τελική διαμόρφωση του Μουσείου και των εκθεμάτων.

Το Μουσείο ως δομή θα ενταχθεί στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μουζακίου και για τη λειτουργία του θα συγκροτηθεί επιτροπή διοίκησής του που θα αποτελείται από εκπρόσωπο του Δήμου Μουζακίου, εκπρόσωπο του Νομικού Προσώπου, Εκπρόσωπο του Συλλόγου Φαναρίου, Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου και ένα Δημότη.

Το Μουσείο επισκέφθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος με συγκίνηση είδε μέσα στο Μουσείο τόσο την παιδική του κούνια (μπισίκι), όσο και την πρώτη μητροπολιτική αμφίεση, ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής κ. Ταλιαδούροςο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Ραχωβίτσας, , ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνίτσιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπαλατσός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Αγγέλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου κ. Κουλουσούσας και ο πολιτευτής κ. Παππάς.

«Ευελπιστούμε το Μουσείο Φαναρίου να αποτελέσει πόλο έλξης για το Δήμο μας και ιδιαίτερα για το Φανάρι καθώς αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας και σημείο αναφοράς του πολιτισμού και της λαογραφίας του Δήμου  μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός που ευχαρίστησε ταυτόχρονα όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του Μουσείου.

Προηγούμενο άρθρο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου << Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ>>: Τράπεζα αίματος μαυρομματίου
Επόμενο άρθρο Προβάλλεται την Τρίτη η ταινία «Στις Παρυφές» στη κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας