Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του 1ου Λυκείου Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή του νέου κτιρίου του 1ου Λυκείου Καρδίτσας το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και με προϋπολογισμό 4,19 εκ. ευρώ. Στη διοικητική παραλαβή του έργου παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, η θεματική αντιπεριφερειάρχης [...]

11 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή του νέου κτιρίου του 1ου Λυκείου Καρδίτσας το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και με προϋπολογισμό 4,19 εκ. ευρώ. Στη διοικητική παραλαβή του έργου παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, η θεματική αντιπεριφερειάρχης κα. Κόκκαλη-Κουβέλη Γεωργία και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Μέσα σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα καταφέραμε και παραδώσαμε ένα έργο, το οποίο δημιουργεί προϋποθέσεις αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου, ένα έργο για τα παιδιά που αποτελούν το οξυγόνο της ζωής και τους φορείς νέων ιδεών. Το έργο αυτό δείχνει τη συνέχεια και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών όλων των δομών και όλων των φορέων. Με το σχολείο αυτό λύνεται το κτιριακό πρόβλημα, που υπάρχει σήμερα στην περιοχή. Μέσα από συνεργασία, συνέργεια και προγραμματισμό διαχέουμε μέσω των έργων του ΕΣΠΑ κοινοτικά κονδύλια στην τοπική οικονομία και παράλληλα στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν μέχρι σήμερα για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί αυτό το έργο».

Ο κ. Β. Τσιάκος τόνισε απ’ την πλευρά του: «Παραδίδουμε σήμερα αυτό το υπερσύγχρονο κτίριο, που θα στεγάσει το 1ο λύκειο Καρδίτσας. Πρόκειται για μια σχολική μονάδα, που κατασκευάστηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και αναβαθμίζει σημαντικά την εκπαιδευτική υποδομή στην Π.Ε. Καρδίτσας. Η μεταστέγαση του ιστορικού 1ου λυκείου, σηματοδοτεί για την Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας και για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το μεγάλο της ενδιαφέρον για την παιδεία, καθώς πιστεύουμε πως για να βγούμε από την κρίση, οφείλουμε να επενδύουμε σε αυτήν. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, γιατί με το προσωπικό του ενδιαφέρον, φτάσαμε σήμερα σε αυτό το αίσιο αποτέλεσμα».

Ο κ. Κων. Παπαλός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίησή μου, γιατί παραλαμβάνουμε σήμερα ένα νέο σχολικό κτήριο, κατασκευασμένο με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις, το οποίο θα στεγάσει το 1ο Λύκειο Καρδίτσας, παρέχοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και αναβαθμίζοντας ολόκληρη την περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υλοποίηση του έργου και τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε για την προώθησή του και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στο να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε ένα τέτοιο διδακτήριο – κόσμημα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ως Δήμος Καρδίτσας, προωθήσαμε και θα ολοκληρώσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα τα αναγκαία έργα προσβασιμότητας, ώστε με την μετεγκατάσταση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, η λειτουργία του σχολείου να είναι απρόσκοπτη».

 

Το έργο αφορούσε σε κατασκευή σχολικού κτιρίου συνολικής επιφάνειας 3.350,42 μ2 με υπόγειο 416,68 τ.μ., με 28 συνολικά αίθουσες διδασκαλίας. Το οικόπεδο είναι έκτασης 6.183,35μ2 , βρίσκεται στο Δήμο Καρδίτσας στο Ο.Τ. Γ1215 (περιοχή Καμινάδες).

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει :

Τριώροφο κτίριο με στέγη συνολικής επιφάνειας 3.350.42 τ.μ. και υπόγειο 416,68 τ.μ., ηλεκτρική εγκατάσταση, κεντρική θέρμανση, εγκατάσταση ύδρευσης – αποχέτευσης, θερμομόνωση, πυροπροστασία, αλεξικέραυνο ιονισμού και ανελκυστήρα, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, καθώς και συνδέσεις με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας : ύδρευσης και αποχέτευσης, φυσικού αερίου, ΔΕΗ και ΟΤΕ

Οι στεγασμένοι χώροι του αναλυτικά είναι :

- Είκοσι (20) αίθουσες διδασκαλίας

- Γραφεία καθηγητών, Δ/ντή, υποδιευθυντών

- Γραμματεία – αρχείο – φωτοτυπείο

- Χώρος αναμονής

- Ιατρείο – αναρρωτήριο

- Δύο (2) Μικρά γραφεία

- Γραφείο συλλόγου γονέων – μαθητικών κοινοτήτων

- Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο

- Μία (1) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

- Σκηνή – παρασκήνια, αποθήκη

- Κυλικείο

- Βοηθητικοί χώροι (Χώροι υγιεινής – WC AMEA)

- Υπόγειο

- Εργαστήριο φυσικών επιστημών

- Παρασκευαστήριο

- Δύο (2) Εργαστήρια πληροφορικής

- Εργαστήριο σχεδίου – αισθητικής αγωγής

- Δύο (2) Εργαστήρια ξένων γλωσσών

Κατά την παράδοση του έργου παραβρέθηκαν ακόμη οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ευάγγελος Λέμας, Κώστας Νούσιος, Ορέστης Ψαχούλας, ο δ/ντης του Λυκείου, ο δ/ντης Μέσης Εκπαίδευσης, η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η η δ/ντρια Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας κα Μ. Μήτσιου-Τσέλιου, υπηρεσιακά στελέχη καθώς και ο ανάδοχος του έργου.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

1 Σχόλια για αυτό το άρθρο

  1. ΝΚ είπε:

    Συγγνωμη λαθος…Εδω ειναι οι δυο απο τους τρεις…Ο τριτος θα κανει ξεχωριστη εμφανιση,να μου το θυμηθειτε,γιατι η δοξα ειναι δικη του…
    Αυτος εβαλε πλατη για εγκριθει η δημοπρασια με εκπτωση 16%,ενω η αντιστοιχη του 18ου Δημοτικου Σχολειου ειχε εκπτωση 61%…Σας λενε κατι οι αριθμοι;;

Αφήστε σχόλιο

Karditsa – Thessaly – Greece


Γιώργος Καραδήμος & Σαλίνα - Θα έρθει ξανά
Διονύσης Τσακνής - Ώρες σιωπής
Αντώνης Βαρδής - Και ξαφνικά
Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know
Katy Perry - Roar
Ελεωνόρα Ζουγανέλη & Κώστας Λειβαδάς - Η επιμονή σου
Ελένη Πέτα - Να μείνεις εδώ
Rihanna & Mikky Ekko - Stay
One Direction - Story of my life
Αντώνης Ρέμος - Μην ξαναρθείς

   • Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις οικονομικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς;

    Δείτε αποτελέσματα

    Loading ... Loading ...

Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου. (Για λόγους ασφαλείας η διεύθυνση IP του υπολογιστή σας καταγράφεται).


Απριλίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930EC

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ