Αναβίωσαν οι «Λαζαρίνες» στο Παυσίλυπο από τα ΚΔΑΠ

Οι Λαζαρίνες, το γνωστό έθιμο αυτών των ημερών, αναβίωσε το Σάββατο 19 Απριλίου στις 11 το πρωί στον αύλιο χώρο του Παυσιλύπου από τα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Στο παραδοσιακό «Δρώμενο» που έγινε με την επιμέλεια των εμψυχωτών πήραν μέρος τα παιδιά – μέλη των Κ.Δ.Α.Π. Ένα από τα πολλά παραδοσιακά έθιμα που [...]

19 Απριλίου 2008

Οι Λαζαρίνες, το γνωστό έθιμο αυτών των ημερών, αναβίωσε το Σάββατο 19 Απριλίου στις 11 το πρωί στον αύλιο χώρο του Παυσιλύπου από τα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Στο παραδοσιακό «Δρώμενο» που έγινε με την επιμέλεια των εμψυχωτών πήραν μέρος τα παιδιά – μέλη των Κ.Δ.Α.Π. Ένα από τα πολλά παραδοσιακά έθιμα που διατηρούνται με όλη την παλιά τελετουργική μεγαλοπρέπεια και αξίζει ιδιαίτερης μνείας είναι οι «Λαζαρίνες». Έθιμο αρχαιοελληνικό που σχετίζεται με την αναγέννηση της φύσης και την ανανέωση της ζωής. Στους χριστιανικούς χρόνους συνδέθηκε με το έθιμο του Λαζάρου, ενώ στους χρόνους της Τουρκοκρατίας συμβόλιζε την ελπίδα του σκλαβωμένου γένους για την εθνική του απελευθέρωση. Τα έθιμα του Λαζάρου με τα στολισμένα καλάθια, τα κάλαντα και τα παινέματα καλωσόρισαν στο Παυσίλυπο στο Παυσίλυπο τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τον ερχομό των Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Comments are closed.

Karditsa – Thessaly – Greece


Γιώργος Καραδήμος & Σαλίνα - Θα έρθει ξανά
Διονύσης Τσακνής - Ώρες σιωπής
Αντώνης Βαρδής - Και ξαφνικά
Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know
Katy Perry - Roar
Ελεωνόρα Ζουγανέλη & Κώστας Λειβαδάς - Η επιμονή σου
Ελένη Πέτα - Να μείνεις εδώ
Rihanna & Mikky Ekko - Stay
One Direction - Story of my life
Αντώνης Ρέμος - Μην ξαναρθείς

   • Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις οικονομικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς;

    Δείτε αποτελέσματα

    Loading ... Loading ...

Η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου. (Για λόγους ασφαλείας η διεύθυνση IP του υπολογιστή σας καταγράφεται).


Απριλίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930EC

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ