Ειδήσεις

Άλλαξε το χρώμα του Νερού στο ποτάμι της Βατσουνιάς


Ξαφνικά τις τελευταίες μέρες και μετά από καταγγελίες  Συνδημοτών μας διαπιστώθηκε ότι,  το νερό στο Ποτάμι της  Βατσουνιάς,   στη θέση΄΄ Στουρνάρι΄΄  και λίγο πάνω από   τη ΄΄Γέφυρα για Μαρτίνι΄΄,     Άρχισε να αφρίζει και πήρε ένα χρώμα Μπλε-Πράσινο-Κίτρινο>>.

Αυτό το << ανησυχητικό φαινόμενο>>  κράτησε αρκετές ώρες, προβληματίζοντας  τους κατοίκους της περιοχής  εκ των οποίων όσοι το αντελήφθησαν την ημέρα,  διέκοψαν αμέσως  υδρευτικές και αρδευτικές εργασίες,  δεν επέτρεψαν   στα ζώα τους να πιούν νερό από το Ποτάμι  και σταμάτησαν   να ποτίζουν  κήπους, χωράφια, καλλιέργειες κ α .

Γιατί έγινε έτσι  το ΄΄νερό΄΄ στο Ποτάμι και το τι περιέχει  δεν το γνωρίζουμε .

Υποθέτουμε ότι θα είναι  πάλι  κάποιο   ΄΄ κατόρθωμα ρύπανσης του Ποταμού Παμίσου΄΄  από υδρευτική γεώτρηση στο υπόγειο υδατικό σύστημα Ελάτης – Ρεντίνας  350+/-20  m!!,  με  < Μπεντονίτη>. Το γεγονός όμως της τυχόν απόρριψης  εντός της κοίτης του Ποταμού Παμίσου των υλικών εξόρυξης υδρογεώτρησης,  δημιουργεί την υποχρέωση στους υπεύθυνους φορείς (Δήμος Μουζακίου, Περιφέρεια, Κράτος)  να προστατέψουν  τη Δημόσια Υγεία, το Ποτάμι, τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και τυχόν πηγές υδροληψίας .

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ΄΄Ποιός επέτρεψε και ενέκρινε΄΄  Άδεια Γεώτρησης σ αυτό το σημείο με αποδέκτη των υλικών όρυξης  υδρογεώτρησης  και των προϊόντων εκσκαφής,  το ρέμα Βατσουνιάς  και στη συνέχεια  τον  Ποταμό Πάμισο, και εάν αυτό είναι συμβατό γεγονός με τη νομιμότητα, την περιβαλλοντική μελέτη και την οικολογική ποιότητα .

Ποιος είναι αυτός για τον οποίο γίνονται  όλα  όσα  <<Μύρια>>  έχουμε καταγγείλει την τελευταία διετία ; Αλήθεια υπάρχει περίσσευμα νερού και δίδονται άδειες γεωτρήσεων και εγκρίνονται  και  παρατάσεις  ;

Τολμάει κανείς  να ελέγξει  αυτά που γίνονται  σε  βάρος του οικοσυστήματος  στη ΄΄θέση Στουρνάρι  Βατσουνιάς΄΄   ή  κάποιοι ότι  θέλουν  κάνουν  και λογαριασμό  δε  δίνουν.

Αγαπητοί Πολίτες

Επειδή τα παραπάνω  υποβαθμίζουν  το Περιβάλλον και  δημιουργούν κίνδυνο  σοβαρών επιπτώσεων για τη Δημόσια Υγεία και την ποιότητα του νερού στο Ποτάμι, Ζητάμε την παρέμβαση  κάθε αρμόδιας  και υπεύθυνης  αρχής,  προκειμένου  να διερευνηθεί, να ελεγχθεί  και να ταυτοποιηθεί  προέλευση και ποιότητα  των ΄΄ απορριπτόμενων υλικών ΄΄, σε συνδυασμό με την τήρηση  των όρων   χορήγησης άδειας, <<Ανόρυξης νέας γεώτρησης για Βιομηχανική χρήση>> και  τη νομιμότητα <<παράτασης  χρόνου  ισχύος άδειας  ανόρυξης νέας γεώτρησης>>!!!.

Καλούμε  κάθε αρμόδια και υπεύθυνη αρχή, ΄΄ να ταυτοποιήσει τη ρύπανση και τους ρυπαντές  ΄΄  και να φροντίσει  για την απομάκρυνση  αυτών των υλικών από το ΄΄Ρέμα Βατσουνιάς΄΄ , διερευνώντας και ελέγχοντας νομιμότητα, ζημία και βλάβη στο περιβάλλον  και  επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα νερού.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση των τοπικών και των ελεγκτικών αρχών άμεσα να αποκαταστήσουν το περιβάλλον  και  με δημόσια ανακοίνωσή τους  να γνωστοποιήσουν και να ενημερώσουν υπεύθυνα τους Πολίτες και τους Αγροτικούς και  Κτηνοτροφικούς φορείς της περιοχής, Γιατί το χρώμα του νερού στο Ποτάμι ορισμένες φορές,  συνέχεια ή περιοδικά,  κατά τακτές ημερομηνίες, ημέρες και ώρες αφρίζει και πότε  γίνεται  κίτρινο, μετά Μπλε, μετά Γαλάζιο, μετά Πράσινο………-

Υπάρχει κίνδυνος ; Μπορεί ο κόσμος να το χρησιμοποιεί άφοβα ; Πείτε το

Της Π.Ο.Π Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης Ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή Σ.Ε.Α.Ν. Καρδίτσας στο παμμακεδονικό συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Λογιστών Καρδίτσας: Άλλαξαν οι βεβαιώσεις αποδοχών