Ειδήσεις

Άσκηση διοίκησης… on line στον Δήμο Μουζακίου!!!


Τον «μαγικό» και συνάμα πολυχρηστικό κόσμο των νέων τεχνολογιών έχουν πλέον την δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινά, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μουζακίου!

Η Δημοτική Αρχή με μία πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισε να τους προμηθεύσει με tablets, «ανοίγοντας» έτσι νέους ορίζοντες στην άσκηση της διοίκησης, προς όφελος πάντα των τοπικών κοινωνιών.

Η παράδοση των ηλεκτρονικών συσκευών έγινε το βράδυ της Δευτέρας 3/6/2017 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι έχουν πλέον την ευκαιρία να συνδέονται online με τις υπηρεσίες του Δήμου και να ενημερώνονται αναλυτικά για όλα τα θέματα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται, να αντλούν στοιχεία και πληροφορίες που χρειάζονται για να διευκολύνεται το έργο τους, καθώς επίσης και να επικοινωνούν μεταξύ τους «στο δευτερόλεπτο» χωρίς κανένα κόστος! Το αντίθετο μάλιστα… Με την εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων ενημέρωσης και επικοινωνίας, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, η Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου σκοπεύει να επιτύχει σημαντική μείωση δαπανών τόσο σε ότι αφορά στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου, αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός ανέφερε τα εξής:

«Ο Δήμος Μουζακίου καινοτομεί και πάλι στην άσκηση της διοίκησης, προχωρώντας στην μύηση των δημοτικών συμβούλων του στις νέες τεχνολογίες. Στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος, παραδώσαμε προς χρήση συνολικά 27 tablets σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., κάνοντας πράξη την δέσμευσή μας για σημαντική αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και της αποδοτικότητάς του. Πλέον όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να συνδεθούν ηλεκτρονικά με τις Υπηρεσίες του Δήμου και να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να επιτελέσουν το έργο τους. Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, η με άλλους συναδέλφους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και να ενημερώνονται έγκαιρα για όλα όσα συμβαίνουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Όλα αυτά, χωρίς κανένα απολύτως κόστος για τον Δήμο, με ένα απλό πάτημα στην οθόνη του ηλεκτρονικού τους tablet!

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ηλεκτρονική διοίκηση να αντικαταστήσει γρήγορα το απηρχαιωμένο και κοστοβόρο γραφειοκρατικό σύστημα του παρελθόντος και να αποτελέσει τον βασικό μοχλό εκσυγχρονισμού και προετοιμασίας του Δήμου μας για την μετάβαση στη νέα εποχή της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης. To κόστος προμήθειας των tablets αναμένεται να καλυφθεί από το χαρτί και μόνο που απαιτείται για την εκτύπωση των εισηγήσεων που μοιράζονται στους δημοτικούς συμβούλους πριν από κάθε συνεδρίαση, καθώς πλέον οι εισηγήσεις θα μεταφέρονται ηλεκτρονικά».

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η κτηματογράφηση στο Νομό Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στο Δήμο Καρδίτσας τμήμα του οικοπέδου πρώην Μύλου Κολέτσου