Άσφαλτος έπεσε στο τμήμα Νεράϊδα – Τριφύλλα

22 Νοεμβρίου 2016

Καθώς περνάνε οι μέρες και δεν βλέπουμε κάποιο δελτίο τύπου στα ΜΜΕ της Καρδίτσας, για ένα σημαντικότατο έργο που πρόσφατα  προχώρησε στο Νομό μας, αναγκαζόμαστε να γράψουμε λίγα λόγια μόνοι μας, για να το μάθει ο κόσμος.

Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση του οδικού τμήματος Νεράϊδα – Τριφύλλα, του σημαντικότατου οδικού άξονα Καρπενησίου – Λίμνης Πλαστήρα, που χρόνια αγωνίζονται οι κάτοικοι της περιοχής να γίνει, και είναι η συντομότερη (και ωραιότερη) διαδρομή μεταξύ της Καρδίτσας και του Καρπενησίου.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2016, ασφαλτοστρώθηκαν τα 4.600 μ. από τα συνολικά 6.000 μ. του οδικού αυτού τμήματος. Τα 1.400 μ. που απομένουν, όλοι μας ευελπιστούμε να ασφαλτοστρωθούν το 2017 και έτσι να ολοκληρωθεί όλο το τμήμα.

Όπως φαίνεται και στο χάρτη, το τμήμα Νεράϊδα – Τριφύλλα, είναι σημαντικότατος δρόμος όχι μόνο για την περιοχή μας των Αγράφων, αλλά για όλη την Ελλάδα, καθώς ο επισκέπτης από το Καρπενήσι μπορεί να πάει στη Λίμνη Πλαστήρα, ακολουθώντας τη διαδρομή Καρπενήσι – Βελούχι – Φουρνά – Κλειτσό – Νεράϊδα – Καροπλέσι – Φράγμα – Λίμνη Πλαστήρα. Ήδη οι κάτοικοι του Κλειτσού Ευρυτανίας αυτό το δρόμο χρησιμοποιούν για να πάνε στην Καρδίτσα. Με την ασφαλτόστρωση, του χρόνου, και των υπόλοιπων 1.400 μ., ο δρόμος αυτός γίνεται η νέα Επαρχιακή Οδός Καρδίτσας – Καρπενησίου.

Από χίλια μύρια κύματα πέρασε ο δρόμος αυτός για να φτάσουμε στο σήμερα. Ενώ άνοιξε από το 1960, χρηματοδοτήθηκε για ασφαλτόστρωση (από το πρόγραμμα «Πίνδος») το 2007 και ο τότε εργολάβος «Κατσάκης» ξεκίνησε αμέσως εργασίες, ετοιμάζοντας το οδόστρωμα για άσφαλτο το καλοκαίρι του 2012, δυστυχώς πέθανε και έτσι το έργο ξαναδημοπρατήθηκε το Φεβρουάριο του 2015. Η εταιρεία «Τ.Ε.Κ. Α.Ε.» που πήρε το έργο στη δεύτερη δημοπρασία, ξεκίνησε πάλι εργασίες το φθινόπωρο του 2015, οι οποίες συνεχίστηκαν από την άνοιξη του 2016 και η πολυπόθητη άσφαλτος έπεσε, όπως προείπαμε, στις αρχές Νοέμβρη 2016 (από 26.10.16 έως 5.11.16).

Για να ολοκληρωθεί όλος ο οδικός άξονας Καρπενησίου – Λίμνης Πλαστήρα, χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας είναι να χρηματοδοτηθεί για άσφαλτο και το τμήμα Διασταύρωση Νεράϊδας – Μοναστήρι Σπινάσας – Γιαννουσέϊκα Καροπλεσίου.

Το τμήμα αυτό που είναι ώριμο και μάλιστα είχε χρηματοδοτηθεί (με την ονομασία «Γιαννουσέϊκα – Διασταύρωση Νεράϊδας»), από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» το 2007 με ένα ποσό, σε πρώτη φάση, και έγινε ένα κομμάτι του, πρέπει τώρα να ενταχθεί σε κάποιο άλλο πρόγραμμα, ώστε να χρηματοδοτηθεί και η δεύτερη φάση του και να ολοκληρωθεί. Καθώς είναι το τελευταίο ένα και μοναδικό εναπομείναν τμήμα του οδικού άξονα Καρπενησίου – Λίμνης Πλαστήρα. Η σημαντικότητα του τμήματος φαίνεται στο χάρτη και αίτημα όλων μας είναι η Περιφέρεια με την συνεργασία της Αντιπεριφέρειας και των Τεχνικών Υπηρεσιών να ολοκληρώσουν σύντομα αυτό το έργο.

Με το κείμενό μας αυτό, πέραν της ενημέρωσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως θερμά και όλους τους αρμοδίους που βοήθησαν να γίνει το έργο, με πρώτους τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο, τις μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών κ. Πετσιά και κ. Κόγια, καθώς και όλους όσους αγωνίστηκαν από το 2007 μέχρι σήμερα (και συνεχίζουν και είναι πάρα πολλοί, τα ονόματα των οποίων θα γραφούν όταν ολοκληρωθεί) για να γίνει ο σημαντικότατος αυτός δρόμος.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά δημοσίως, τις υπηρεσίες του Δήμου μας Καρδίτσας, που σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια, έριξαν άσφαλτο στον κεντρικό δρόμο του χωριού μας, από την μια άκρη μέχρι την άλλη, που είχε φθορές από τα έργα των ομβρίων, με την παράκληση να στρωθούν με την πρώτη ευκαιρία και τα εναπομείναντα μόλις 30 μέτρα για την ολοκλήρωσή του.

Ευχαριστούμε, τέλος, θερμά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, για την διαγράμμιση του οδοστρώματος, τόσο του κεντρικού δρόμου του χωριού μας όσο και του νεοασφαλτοστρωμένου δρόμου Νεράϊδα – Τριφύλλα, που έγινε την Παρασκευή 18.11.16, και είναι μια σημαντικότατη παρέμβαση για την ασφάλεια των μετακινήσεων των κατοίκων της περιοχής και των διερχόμενων οδηγών.

 

   Εφημερίδα «Τα Χρονικά της Νεράϊδας Δολόπων»

   Εξωραϊστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Νεράϊδας

   Σύλλογος Αποδήμων Νεράϊδας.      

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC