Ειδήσεις

Έκκληση του Εργατικού Κέντρου για βοήθεια προς τους πρόσφυγες


Δυστυχώς αυτή τη στιγμή χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες, οικογένειες  με μωρά παιδιά που έχουν ξεριζωθεί  από τις πατρίδες τους, όσοι επιβιώνουν από τις βάρκες των δουλεμπόρων και δεν πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου   βιώνουν μια άλλη σκληρή πραγματικότητα. Είναι οι άσχημες συνθήκες υποδοχής , διαμονής, μετακίνησης, περίθαλψης σίτισης  και μέριμνας  που κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση τους.

Τα τελευταία 24ωρα εγκλωβίζονται  για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα όρια του Νομού μας  λεωφορεία που μεταφέρουν  εκατοντάδες πρόσφυγες , οικογένειες που έχουν μαζί τους μωρά και μικρά παιδιά . Εξ΄αιτίας  του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μένουν  εγκλωβισμένοι στα λεωφορεία ή σε πρόχειρους χώρους δημιουργούνται μεγάλες ανάγκες  κυρίως για τα μικρά παιδιά  και τα μωρά.

Γι’αυτό κάνουμε έκκληση  σε όλους τους συμπολίτες  μας όσοι μπορούν να φέρουν είδη πρώτης ανάγκης , κυρίως :

Παιδικές τροφές σε βάζα , γάλα σε σκόνη,  κρέμες σε σκόνη ,μπισκότα (όχι γεμιστά) , κράκερς, φρυγανιές, ξηρούς καρπούς , χυμούς, πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, φάρμακα αντιαλλεργικά , κρέμες αντιβιοτικές , αποσυμφορητικά , πούδρες, γλωσοπίεστρα , ρούχα για παιδάκια, παπούτσια , παντελόνια , κουβέρτες και υπνόσακους .

Η συγκέντρωση των πραγμάτων γίνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας  9 π.μ. έως  2 μ.μ.  και στην συνέχεια μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες τα μεταφέρουν και τα διανέμουν στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ                                        ΔΩΡΑ  ΓΟΥΛΑ

Προηγούμενο άρθρο Η ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας για την εκλογή του Βασίλη Γεωργιάδη
Επόμενο άρθρο Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους λαούς