Έκοψαν τον πιο ιστορικό πλάτανο του Μουζακίου

09 Οκτωβρίου 2018

Την  Τρίτη  2/10/2018 ιδιωτικά  συνεργεία με την κατά πλειοψηφία  έγκριση του Δημοτικού  Συμβουλίου  Μουζακίου,  της  Επιτροπής  Ποιότητας  Ζωής του Δήμου Μουζακίου(ομόφωνα)  και της Δημοτικής Κοινότητας  Μουζακίου (ομόφωνα),  προχώρησαν σε μία προκλητική, ανιστόρητη και  απαράδεκτη ενέργεια. Κατέστρεψαν  ένα  ιστορικό  μνημείο  και  σημείο  αναφοράς  πολλών  γεγονότων  εκατονταετηρίδων, δεν σεβάστηκαν  το  οικοσύστημα και  <<αφάνισαν>> τηνιστορία του  Μουζακίου. Ο πλάτανος  στα  <<Καλαντζέϊκα>> δεν  υπάρχει  πια.

Δακρυσμένοι  και  Αγανακτισμένοι  διαμαρτύρονται  οι  γείτονες -κάτοικοι   τονίζοντας  πως                          αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα,<<ας  το αντιμετώπιζαν με κλαδονομή  και  όχι  με πλήρη κοπή>>.

Έχοντας  υποχρέωση να ενημερώσουμε τους  Μουζακιώτες για το τι συνέβη και  για  <<να  μη λησμονήσουμε>>,  δημοσιοποιούμε  με λεπτομέρειες   τις  σχετικές  αποφάσεις .

*Υπήρξε αίτημα (30-1-2018) από ιδιοκτήτη  οικίας  στην περιοχή  για <<Άμεση Φροντίδα του Πλατάνου και Κλάδεμα αυτού..>>.

*Κινήθηκε η διαδικασία(31-05-2018)  και μια υπηρεσία του Δήμου Μουζακίου με αυτοψία  διαπίστωσε ότι,<< Ο πλάτανος είναι μεγάλης ηλικίας  και η γενική του κατάσταση από απόψεως υγείαςκαι ζωτικότητας  είναι καλή.>>Συμπερασματικά  όμως  προτείνει την πλήρη κοπή του  Δένδρου!!!, την αποκατάσταση του χώρου και την φύτευση..>>.

*Ύστερα από πρόσκληση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μουζακίου   αρμόδιος  Δασολόγος  με αυτοψία(Πότε;)  διαπιστώνει  και  σημειώνει  Συμπερασματικά ότι,<< ..πρέπει να γίνει  κλάδευση των κλάδων που τείνουν  να επισκιάσουν..>>

*Ακολουθεί (18-6-2018) Ομόφωνη!!! Απόφαση  της  Δ.Κ Μουζακίου<<..συμφωνεί για την κοπή!!του …πλατάνου..>> κατόπιν της  εισήγησης ….και της Τεχνικής  Έκθεσης του Δασολόγου;;;(Για την ιστορία ο Δασολόγος   δεν αναφέρει  κοπή  αλλά κλάδευση)

*Στις 3/7/2018 η Ε.Π.Ζ  του Δήμου Μουζακίου Αποφασίζει  Ομόφωνα!!! Και  <<Εισηγείται  την πλήρη κοπή του πλατάνου!!…>>

*Στις 17/7/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου  αποφασίζει ,<<την πλήρη κοπή του πλατάνου…>>με μόνο διαφωνούντα τον Αντιπρόεδρο  της  Οργάνωσής  μας .(Φ/Α)

*Στις 21/9/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου  αποφασίζει, << Κάνει δεκτήτην αίτηση του κ..            καιεπιτρέπει τη χορήγηση σε αυτόν του κάτω μέρους του εν λόγω πλατάνουυπό τον όρο  ότι θα αναλάβει όλα τα έξοδα της κοπής του πλατάνου>>!!! ΄΄  Άξιοι…. ΄΄

*Ο πλάτανος  κόπηκε  στις  2/10, η απόφαση  για τα έξοδα κοπής δημοσιοποιήθηκε στις  5/10,Τυχαία!

Συνδημότες  και  Συνδημότισσες  του  Μουζακίου,  Εσείς, Βγάλτε  τα Συμπεράσματά σας .

Εμείς, καλούμε  τους  ΄΄συναινέσαντες στην  κοπή΄΄, τον Πρόεδρο  του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου, την επικεφαλής της  Μείζονος  Μειοψηφίας , τους  Δημοτικούς  και τοπικούς  Συμβούλους αναλογιζόμενοι,΄΄ το μην κόβεις,  όταν μπορείς να λύσεις΄΄, να αφουγκραστούν την  Κοινωνία,  να ζητήσουν ένα <Συγνώμη>και  με  την πολιτική ευθιξίακαι ευαισθησία  που σίγουρα  τους  διακρίνει,οφείλουν  άμεσα να υποβάλλουν  την παραίτησή τους, ακολουθώντας το  .-΄΄Τονάρχοντα  τριών  δείμέμνησθαι΄΄,

΄΄Ανθρώπωνάρχει΄΄, ΄΄Κατάνόμους  άρχει΄΄, ΄΄Ουκ αεί άρχει΄΄,

 

Για την  Περιβαλλοντική  και  Οικολογική Παρέμβαση Τσιρογιάννης  Ε.,  Γιώτης Λ. , Βασιλάκος  Α.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031