Ειδήσεις

Ένας Χρόνος Λειτουργίας του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Αποστολή στην Καρδίτσα


 

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη λειτουργίας του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσαςτου φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην πόλη μας. Αναπτύσσοντας μια δέσμη ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Παιδοψυχιατρικό αντιμετωπίζει τις αυξημένες και ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών και των εφήβωναπό τον Οκτώβριο 2019.

Μέσα από τις υπηρεσίες πρόληψης, όπως και την αξιολόγηση και εκτίμηση αναγκών, η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του Τμήματος αναλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών, παρέχει συμβουλευτική, ενώ πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες για την αντιμετώπιση των μαθησιακών, συναισθηματικών και άλλων δυσκολιών παρεμβαίνοντας θεραπευτικά.

Η ομάδα που στελεχώνεται από ψυχολόγο (Ει. Κουτελού), ψυχίατρο (Δρ. Κ. Σιώμο), ειδική παιδαγωγό (Δ. Μανώλη) και κοινωνική λειτουργό (Ό. Αθανασίου) συνεργάζεται στενά και με γονείς παρέχοντας τους συμβουλευτικές υπηρεσίες και ενημέρωση. Συνεργάζεται επίσηςμε εκπαιδευτικούς, και άλλους επαγγελματίες φορέων της κοινότητας που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους.Πρωτίστως, συνεργάζεται με σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,με Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας,το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Καρδίτσας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Καρδίτσας καθώς και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας δημιουργώντας ένα δίκτυ προστασίας για τα παιδιά και ένα σημείο αναφοράς για τη υποστήριξη των γονέων. Έως σήμερα το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα έχει προσφέρει υπηρεσίες σε πάνω από 156 παιδιά και 170 γονείς από τη ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Εκτός από τον χώρο της δομήςπου λειτουργεί καθημερινά από τις 13.00 έως τις 21.00, η πολυκλαδική ομάδα του Παιδοψυχιατρικού δέχεται παιδιά και γονείς,  κατόπιν ραντεβού στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων Μουζακίου και Παλαμά, ενώ ανταποκρίνεται άμεσα όπου υπάρχει ανάγκη.

Εν μέσω της πανδημίας το επιστημονικό προσωπικό παραμένει πλήρως ενεργό, παρέχοντας τις υπηρεσίες τουτόσο δια ζώσης όσο και από απόσταση αξιοποιώντας την τεχνολογία, ενώ παράλληλα, συμμετέχει στην Πανελλήνια Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Υγείας.

Όλες οι υπηρεσίες του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και η λειτουργία του συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω του Περιφερειακού  Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Πληροφορίες:  Γρηγορίου Λαμπράκη 4, 43132, Καρδίτσα / Τηλ. 24410 22310 (Ώρες λειτουργίας:13:00-21:00)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη φυγόποινος στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Συμμετοχές στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Τετάρτης