‘Ένα μοναδικό στον κόσμο φυτό υπό την προστασία της Π.Ε

27 Μαΐου 2020

Συνεχίζονται, οι παρεμβάσεις με μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας, κοπής χόρτων και καθαρισμού σε διάφορα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου του νομού Καρδίτσας. Μια συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή της παλιάς Ε.Ο προς την Τ.Κ. Μεσενικόλα , ‘’έκρυβε’’ μια …ευχάριστη έκπληξη.

Ο λόγος για ένα σπάνιο φυτό με την επιστημονική ονομασία CENTAUREA MESSENIKOLA SIANA.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος: ‘’Μια ομάδα νέων ανθρώπων, με ιδιαίτερη ευαισθησία για τον τόπο τους, με ενημέρωσε γι’ αυτό το σπάνιο και μοναδικό στον κόσμο φυτό, που ευδοκιμεί σε αρκετά σημεία της παλιάς Ε.Ο προς το Μεσενικόλα. Κατά τις περσινές εργασίες καθαρισμού, το φυτό δεν είχε προλάβει να δημιουργήσει νέο σπόρο, με αποτέλεσμα πολλά στελέχη του να χαθούν. Στην φετινή χρονιά, η ομάδα αυτή των νέων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να σηματοδοτήσει τα άτομα του φυτού, που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και πιθανώς να κινδυνεύουν να κοπούν από τα συνεργεία καθαρισμού. Άμεσα ενημέρωσα την υπηρεσία κοπής χόρτων και κλαδεκτομών ώστε οι οδηγοί να λάβουν μέριμνα της σηματοδότησης για την προστασία του σπάνιου αυτού φυτού’’.

Είναι πραγματικά συγκινητική η πρωτοβουλία αυτή καθώς αναδεικνύει την προσπάθεια, ανθρώπων που ζουν στην περιοχή, να προστατεύσουν και να αναδείξουν το φυσικό περιβάλλον.

‘’Είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που αφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ως Π.Ε Καρδίτσας προβαίνουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη, πάντοτε όμως με σεβασμό στο περιβάλλον, ειδικά όταν πρόκειται για σπάνια και μοναδικά είδη χλωρίδας, που συμπληρώνουν το φυσικό κάλλος του τόπου μας και δίνουν μια ιδιαίτερη αισθητική στο τοπίο. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι άλλωστε προτεραιότητα μας σύμφωνα και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό’’, κατέληξε ο κ. Νούσιος.

 

 

 

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC