Ειδήσεις

Έργα οδικής ασφάλειας στο δρόμο Νεράιδα – Τριφύλλα


Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες βελτίωσης του οδικού τμήματος που ενώνει τους οικισμούς Νεράιδα και Τριφύλλα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Ξεκινά ένα έργο ουσίας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε οικισμούς του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για έργο με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που ενισχύει την επισκεψιμότητα μιας όμορφης περιοχής που συνδυάζει ορεινούς όγκους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ζωντανούς παραδοσιακούς οικισμούς» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία έργου

Α. Χωματουργικα

Θα γίνουν οι απαιτούμενες εκσκαφές ώστε να αποκατασταθούν τα πρανή των ορυγμάτων και να μπορέσει να γίνει μετατόπιση του άξονα της οδού προς τα ορύγματα προκειμένου να υπάρξει πιο σταθερό υπόβαθρο. Επίσης θα γίνει κατασκευή επιχωμάτων μεταβλητού πάχους με επίλεκτα υλικά κατηγορίας Ε4, στα τμήματα μετατόπισης της οδού, ώστε να αποκτηθούν οι απαραίτητες κατά μήκος κλίσεις και επικλήσεις. Τέλος θα γίνει άρση των καταπτώσεων σε όλο το μήκος της οδού.

Β.  Τεχνικα εργα

Θα γίνει καθαίρεση τμημάτων της επενδεδυμένης τάφρου και ανακατασκευή αυτής με σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25, θα κατασκευαστούν σωληνωτοί οχετοί Φ80εκ., τοίχοι αντιστήριξης καθώς και πτερυγότοιχοι σε υπάρχοντα τεχνικά, σε θέσεις που προβλέπονται από τη μελέτη και θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

Γ.  Οδοστρωσια – ασφαλτικα – σημανση

Θα κατασκευαστούν δύο νέες στρώσεις οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 10εκ.

Τέλος θα κατασκευαστεί μια ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 5εκ. και πλάτους 6,0μ.

Στην τελική φάση του έργου θα γίνει διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή και σήμανση της οδού.

Δ.  Αλλες εργασιες

Κατά μήκος του οδικού άξονα Καρδίτσα – Καλλίθηρο – Ραχούλα – Νεράιδα και σε σημεία που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία θα γίνει:

  • Καθαρισμός και μόρφωση τάφρων.
  • Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα και από ζαρζανέτια, οι διαστάσεις των οποίων θα υποδειχθούν επιτόπου.
  • Κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων.
  • Κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.
  • Ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ένα άτομο στην Καρδίτσα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Αργιθέας τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου