Έτοιμος ο μηχανισμός στην Π.Ε. Καρδίτσας εν ΄όψει του επερχόμενου χειμώνα

24 Οκτωβρίου 2016

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και τον συντονισμό των υπηρεσιών εν όψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου, συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Καρδίτσας, το συντονιστικό όργανο υπεύθυνο για την πολιτική προστασία. Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου και με τη συμμετοχή των αρμοδίων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Εισαγωγικά ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη του καλύτερου δυνατού συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων, ώστε σε περιπτώσεις ακραίων και επικίνδυνων φαινομένων η αντίδραση να είναι άμεση και αποτελεσματική. Τόνισε πως στην κατεύθυνση αυτή οι υπηρεσίες θα πρέπει να διατηρούν πάντοτε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας με στόχο να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να ανταποκριθούν στο καθήκον τους. Ο κ Τσιάκος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η έως τώρα εμπειρία δείχνει ότι όπου και όποτε χρειάστηκε να επέμβουν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, η επέμβαση τους ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική και για το λόγο αυτό συνεχάρη τις διοικήσεις τους. Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες της Π.Ε. Καρδίτσας δήλωσε πως είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα. «Διαθέτουμε έναν από τους καλύτερους μηχανολογικούς εξοπλισμούς σε πανελλαδικό επίπεδο με έμπειρους χειριστές ενώ έχουμε κάνει και τις απαραίτητες προμήθειες που χρειάζονται. Επίσης ήδη έχουμε προβεί σε συντήρηση των μηχανημάτων. Θεωρώ ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων. Βέβαια δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας και της εικαζόμενης κλιματικής αλλαγής, παρατηρούμε όλο και πιο ακραία φαινόμενα να πλήττουν διάφορες περιοχές του πλανήτη αλλά και της χώρας μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα χτυπήσουν την περιοχή μας τέτοια φαινόμενα αλλά όπως και να έχει εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι επιδιώκουμε τον καλύτερο συντονισμό με τους δήμους, τις υπηρεσίες και τις εθελοντικές οργανώσεις -τις οποίες θέλω διπλά να ευχαριστήσω για την ουσιαστική συμβολή τους στην πολιτική προστασία – και για αυτό το λόγο πραγματοποιούμε τη σημερινή σύσκεψη» είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι διοικητές και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών και ανέλυσαν τις επιχειρησιακές δυνατότητες που διαθέτουν, αλλά και τα σχέδια για τις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασ. Τσιάκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας Απ. Καπράνας, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων Ιωαν. Κουτσομηλιάς, οι Αντιδήμαρχοι Μουζακίου Επ. Γκινής και Φ. Στάθης, ο Αντιδήμαρχος Λ.Πλαστήρα Π. Μπουραζάς, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας Θωμ. Καρανάσιος, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας Χρ. Κοκώνης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων Γ. Νταουτάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά Β. Σίμος, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου Θ. Πάντος, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Δημ. Κολοβός, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας Χρ. Ρέπα, η Προϊσταμένη Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καρδίτσας Δ. Στάικου, η Προϊσταμένη Τμήματος Περιβάλλοντος Σοφάδων Θ. Καλοστύπη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Δασοτεχνικών Έργων του Δασαρχείου Μουζακίου Απ. Γκόζκος, ο Κ. Σκουλαράκος Δασολόγος Δασαρχείου Καρδίτσας, ο Σημαιοφόρος Ναυτικού από το ΚΕΣΝ Ν. Λάππας, ο εκπρόσωπος του ΕΟΣ Καρδίτσας Α. Παπαδάκος, οι εκπρόσωποι της Λέσχης 4χ4 Γ. Παππάς και Κ. Καντερέ, οι εκπρόσωποι της Ραδιολέσχης Καρδίτσας Δ. Ζυγούρης και Σ. Αυγέρης καθώς και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Χρ. Γάκης και Ηλ. Λαμπράκης.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Φεβρουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829