Αγαπημένα δεδομένα για μένα: Παιχνίδια και σπορ

20 Αυγούστου 2018

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, ο 3ος «γεμάτος» κύκλος, της 7ης  Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα πραγματοποιούνται καθημερινά δράσεις έως και τις 7 Σεπτέμβρη!!!

Το θέμα της ημέρας ήταν τα: Αγαπημένα δεδομένα για μένα: Παιχνίδια και σπορ.  Στις Παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίας Παρασκευής», «Αγίου Φανουρίου» και στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», δείξαμε στα παιδιά βιβλία σχετικά με το θέμα μας και διαβάσαμε τα πολύ όμορφα βιβλία της σειράς «Τα σπορ», του Isidro Sanchez, και συγκεκριμένα «Σπορ της πόλης», Καλοκαιρινά σπορ», «Ορεινά σπορ» και «Χειμερινά σπορ» από τις εκδόσεις Κέδρος.

Τα παιδιά μας μίλησαν για τα αγαπημένα τους παιχνίδια και σπορ και είχαν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια όλων των ειδών. Έπαιξαν έξω από τη βιβλιοθήκη παιχνίδια με μπάλα, όπως μήλα,  κρυφτό, κουτσό και παιχνίδια ισορροπίας με καθημερινά αντικείμενα.

Στη συνέχεια, μπήκαμε στην βιβλιοθήκη και παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και παιχνίδια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, όπως τρίλιζα και τελίτσες και τα κλασσικά περνά περνά η μέλισσα και «Συ μαριάμ».

Τέλος, συμπλήρωσαν το ημερολόγιο της καλοκαιρινής εκστρατείας και το ειδικό έντυπο με τα αγαπημένα μας δεδομένα που περιλάμβανε τα σπορ, τα φαγητά, τα βιβλία, τις ταινίες, κλπ..

Την Τρίτη 21 Αυγούστου οι δράσεις συνεχίζονται, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα» και «Παυσιλύπου» με θέμα: «Αριθμημενα» δεδομενα: Το μήκος και το πλάτος της Γης. Δύο πολύ σημαντικά δεδομένα αν θες να ξεκινήσεις για ένα μεγάλο ταξίδι στη στεριά και στη θάλασσα. Για παιδιά 7-12 ετών.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC