Αγαπημένα δεδομένα για μένα: Παιχνίδια και σπορ

20 Αυγούστου 2018

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, ο 3ος «γεμάτος» κύκλος, της 7ης  Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα πραγματοποιούνται καθημερινά δράσεις έως και τις 7 Σεπτέμβρη!!!

Το θέμα της ημέρας ήταν τα: Αγαπημένα δεδομένα για μένα: Παιχνίδια και σπορ.  Στις Παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίας Παρασκευής», «Αγίου Φανουρίου» και στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», δείξαμε στα παιδιά βιβλία σχετικά με το θέμα μας και διαβάσαμε τα πολύ όμορφα βιβλία της σειράς «Τα σπορ», του Isidro Sanchez, και συγκεκριμένα «Σπορ της πόλης», Καλοκαιρινά σπορ», «Ορεινά σπορ» και «Χειμερινά σπορ» από τις εκδόσεις Κέδρος.

Τα παιδιά μας μίλησαν για τα αγαπημένα τους παιχνίδια και σπορ και είχαν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια όλων των ειδών. Έπαιξαν έξω από τη βιβλιοθήκη παιχνίδια με μπάλα, όπως μήλα,  κρυφτό, κουτσό και παιχνίδια ισορροπίας με καθημερινά αντικείμενα.

Στη συνέχεια, μπήκαμε στην βιβλιοθήκη και παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και παιχνίδια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, όπως τρίλιζα και τελίτσες και τα κλασσικά περνά περνά η μέλισσα και «Συ μαριάμ».

Τέλος, συμπλήρωσαν το ημερολόγιο της καλοκαιρινής εκστρατείας και το ειδικό έντυπο με τα αγαπημένα μας δεδομένα που περιλάμβανε τα σπορ, τα φαγητά, τα βιβλία, τις ταινίες, κλπ..

Την Τρίτη 21 Αυγούστου οι δράσεις συνεχίζονται, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα» και «Παυσιλύπου» με θέμα: «Αριθμημενα» δεδομενα: Το μήκος και το πλάτος της Γης. Δύο πολύ σημαντικά δεδομένα αν θες να ξεκινήσεις για ένα μεγάλο ταξίδι στη στεριά και στη θάλασσα. Για παιδιά 7-12 ετών.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Κωστής Μαραβέγιας - Δυο γυναίκες
Αντώνης Βαρδής - Θέλω να σε δω
Μελίνα Ασλανίδου - Αόρατη πληγή
Φίλιππος Πλιάτσικας - Πολύ χιόνι
Χάρις Αλεξίου - Εξαρτάται
Μάνος Ξυδούς - Γοργόνα
Γιάννης Πάριος - Μόνο αγάπη
Έλλη Πασπαλά - Αύγουστος
Μιλτιάδης Πασχαλίδης - Ανεπίδοτο
Γλυκερία - Δεν έχω πολλά

 


LP - Other people
Wham - Everythink she wants
Sweet - Love is like oxygen
Tina Turner - Steamy windows
Lisa Stansfield - All around the world
Maggie Rielly - Everythink we touchl
Sheryl Crow - My favorite mistake
Fairground Attractions - Perfect
Air Supply - Lost in love
Bad Boys Blue - A world

 


Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC