Αγαπημένα δεδομένα για μένα: Τα βιβλία, οι ταινίες, η μουσική μου

25 Ιουλίου 2018

Ξεκίνησε την Τρίτη 24 Ιουλίου  στις  Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, ο δεύτερος «εμβόλιμος» κύκλος, της 7ης  Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν ένα: Αγαπημενα δεδομενα για μενα: Τα βιβλία, οι ταινίες, η μουσική μου. Τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης Παυσιλύπου του Δ.Ο.Π.Α.Κ., είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους  για τα αγαπημένα τους βιβλία, τις αγαπημένες τους ταινίες, τα χόμπι τους και φυσικά την αγαπημένη τους μουσική και να πουν τις δικές τους προτάσεις.

Διαβάσαμε το πανέξυπνο βιβλίο «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία» της Julia Donaldson από τις εκδόσεις Πατάκη και βρήκαμε στα ράφια βιβλία που έγιναν ταινίες όπως «ο Χάρι Πότερ», «Το χρονικό της Νάρνια», «Μόμπι Ντικ», «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα»!

Η μέρα έκλεισε με τα παιδιά να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο που τους δώσαμε, με όλα τα αγαπημένα δεδομένα τους, βιβλία, μουσική, ταινίες, φαγητά, σπορ, χόμπι, κλπ.

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, η δράση μεταφέρεται στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» με θέμα: Φυσικα δεδομενα: Η χρονογραμμή της μέλισσας. Πριν πόσα χιλιάδες χρόνια εμφανίστηκαν οι μέλισσες στη γη; Πριν πόσα χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος άρχισε να συλλέγει το μέλι και πώς εξελίχτηκαν οι τρόποι αυτοί. Ελάτε να βάλουμε τα δεδομένα στη γραμμή του χρόνου. Για παιδιά 7-12 ετών.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC