Ειδήσεις

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ξεκινά τη νέα χρονιά με βραβείο για τις εξαγωγές


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ευρύτερα γνωστός από τα μήλα με το εμπορικό σήμα “ZAGORIN”, ξεκινάει δυναμικά το νέο έτος, επιτυγχάνοντας μια σημαντική διάκρισηγια την εξαγωγική δραστηριότητά του, που επιβεβαιώνει τη θέση τουστην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά. Συγκεκριμένα έλαβε «Χρυσό» Βραβείο για την εξαγωγή μήλων και άλλων προϊόντων ως «Τop Branded Export Product» στη κατηγορία «Τοp Export Brands», στα πλαίσια της διοργάνωσης «Greek Exports Forum & Awards 2020».

Ο Συνεταιρισμός ενημερώθηκε για τη σημαντική διάκριση στο τέλος του προηγούμενου έτους. Το χρυσό βραβείο του Συνεταιρισμού είναι αποτέλεσμα της θερμής υποστήριξης του κοινού, με περίπου 4.000 ψήφους, και της κριτικής επιτροπής  που αποτελείται από προβεβλημένα στελέχη της ελληνικής αγοράς. Το γεγονός, αφενός αποδεικνύει την υψηλή αξία της εμπορικής ονομασίας «ZAGORIN» που αναγράφεται στο πασίγνωστο οβάλ ετικετάκι με το λογότυπο και επικολλάται σε κάθε μονάδα προϊόντοςενώ αφετέρου υποδηλώνει την γενικότερη αξία της επωνυμίας για τα αγροτικά προϊόντα.

ΗΈνωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, για 9ησυνεχή χρονιά,  σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portalbanks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑδιοργάνωσαν το συνέδριο – θεσμό για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek ExportsForum  το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε μαζί με τα Greek Exports Awards 2020! Το συνέδριο και η τελετή βράβευσης λόγω της πανδημίας, προβλήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη 20.01.2021 ως «LiveOnHybridEvent, ενώ για την Πέμπτη 21.01.2021προγραμματίστηκαν συναντήσεις «Β2Β». Οι συμμετέχοντες με χρυσό βραβείο κατοχύρωσαν δικαίωμα ολιγόλεπτης παρέμβασης.

Χρονικό Ορόσημο υψηλού συμβολισμού! Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας 40 χρόνια μετά τη πρώτη εξαγωγή.

Όπως ανέφερε στη διαδικτυακή του παρέμβαση και ο γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κος. Διονύσης Βαλασσάς, ο οποίος εκπροσώπησε τον Συνεταιρισμό, το 2021, είναι ένα έτος σταθμός αναφορικά με την εξαγωγική δραστηριότητα του Συνεταιρισμού και τη γενικότερη ιστορία του. Εντός του έτους, ο Συνεταιρισμός συμπληρώνει τον 105ο χρόνο από την ίδρυσή του, γεγονός που τον καθιστά τη παλαιότερη συνεταιριστική οργάνωση της χώρας σύμφωνα με τα χρόνια διαρκούς λειτουργίας. Παράλληλα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της πρώτης ιδιόκτητης ψυκτικής εγκατάστασης, η οποία μετέπειτα επεκτάθηκε άλλες τρεις φορές, ενώ αναμένεται και τέταρτη επέκταση της καθώς ο Συνεταιρισμός έχει εντάξει σχετική επένδυσή του στο Μέτρο 4.2.1. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης συμπληρώνονται 40 χρόνια από την αγορά του πρώτου ηλεκτρονικού διαλογητηρίου μήλων, το οποίο αντικαταστάθηκε το 1999, ενώ σε λίγους μήνες η Οργάνωση πρόκειται να εγκαταστήσει το τρίτο κατά σειρά σύστημα μηχανολογικού εξοπλισμού διαλογής μήλων και το δεύτερο κατά σειρά μηχανολογικό σύστημα συσκευασίας. Η νέα εμπορική περίοδος που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, σχεδιάζεται να βρει τον Συνεταιρισμό εξοπλισμένο με διαλογητήριο – συσκευαστήριο υπερσύγχρονης τεχνολογίας, με περισσότερες δυνατότητες ελέγχου, καθώς το σύστημα θα είναι κατασκευασμένο για απόλυτη εξειδίκευση στα μήλα. Παράλληλα σχεδιάζεται και η αγορά ακόμα μιας γραμμής διαλογής για τα αχλάδια και τα ακτινίδια. Ωστόσο η σημαντική επέτειος που σχετίζεται και με το βραβείο, είναι ότι το 2021 ο Συνεταιρισμός συμπληρώνει ακριβώς 40 χρόνια από την πρώτη επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια που είχε τότε προορισμό την Γερμανία και 35 χρόνια από τη πρώτη απευθείας εξαγωγή η οποία έγινε επίσης στη Δυτική Γερμανία.Ταυτόχρονα συμπληρώνονται 35 χρόνια, από όταν ο Συνεταιρισμός έλαβε τη πρώτη του διάκριση στην ιστορία του για τις εξαγωγικές του δραστηριότητες. Το 1986 ο Συνεταιρισμόςέλαβε Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας από το Υπουργείο Γεωργίας. Καθώς όμως το βραβείο αφορά τις εξαγωγές επώνυμων προϊόντων, το σημαντικότερο είναι ότι συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη κυκλοφορία μήλων με το εμπορικό σήμα «ZAGORIN», προσπάθεια που ξεκίνησε το 1985 και ολοκληρώθηκε το 1986. Επίσης συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη κατοχύρωση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης για τα Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, τα πρώτα μήλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατοχύρωσαν την υψηλή αυτή διάκριση και παράλληλα συμπληρώνονται 25 χρόνια από την απόφαση επικόλλησης της ετικέτας πάνω σε κάθε μονάδα προϊόντος, ενέργεια πρωτοποριακή για την εποχή της.  Παράλληλα συμπληρώνονται 15 χρόνια από την απόφαση καθολικής εφαρμογής συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής, ενέργεια που αναβάθμισε ακόμα περισσότερο την ήδη υψηλή ποιότητα των προϊόντων του Συνεταιρισμού και δημιούργησε νέο πλαίσιο αξιών για τις παροχές στους καταναλωτές και για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Συνεταιρισμός από το 1981 μέχρι σήμερα, έχει διαχρονικά καταφέρει εξαγωγές μήλων και άλλων προϊόντων σε περίπου 30 χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Τα τελευταία χρόνια γίνονται συστηματικά εξαγωγές καστάνων στην Ιταλία, ενώ σταθερούς προορισμούς για τα μήλα αποτελούν οι χώρες του τριγώνου Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου με προοπτική επέκτασης στην Αραβική Χερσόνησο αλλά και οι χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου, στις οποίες μεγάλος όγκος εξάγεται και από το Πρατήριο του Συνεταιρισμού στη Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.

Το βραβείο αποτελεί μία ακόμα δέσμευση του Συνεταιρισμού προς το καταναλωτικό κοινό για την διασφάλιση της υψηλότερης ποιότητας στα μήλα και στα υπόλοιπα προϊόντα που διακινεί.

Παράλληλα είναι μία ακόμα δικαίωση για τη συλλογική προσφοράτων εκάστοτε διοικήσεων, των μελών αλλά και του προσωπικού του Συνεταιρισμού που καθημερινά  προσπαθούν για τη διατήρηση και τη βελτίωση τωνσυνολικών παραγωγικών και εμπορικών δυνατοτήτων της Συνεταιριστικής Οργάνωσης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πανηγυρίζει η κεντρική Ελλάδα για τον νέο αυτοκινητόδρομο
Επόμενο άρθρο 4 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα – 30 στην υπόλοιπη Θεσσαλία