Ειδήσεις

Αγωνιστική παρέμβαση σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας


Αγωνιστική παρέμβαση προκειμένου να απαιτήσουν συνέδριο εργατών χωρίς καμία παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στα συνδικάτα, πραγματοποίησαν  μπροστά στην κλειδαμπαρωμένη εξώπορτα του εργατικού κέντρου  Καρδίτσας, σωματεία και  συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.

Έξω από την πόρτα δόθηκε συνέντευξη τύπου όπου καταγγέλθηκε τόσο το συνέδριο-παρωδία που πραγματοποιεί η συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, όσο και την αστυνομοκρατία που έχει εξαπολυθεί έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο που πραγματοποιείται το συνέδριο. Καταγγέλθηκε ακόμα και η ηγετική ομάδα του εργατικού κέντρου Καρδίτσας που πρωτοστατεί σε τέτοιες ενέργειες.

Σήμερα μπαίνει στη Βουλή προς συζήτηση και ψηφίζεται την Πέμπτη ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση, που χτυπάει ακόμα περισσότερο την ασφάλιση και υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Ταυτόχρονα, η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η αποκαλούμενη από τους ίδιους τους εργαζόμενους συνδικαλιστική μαφία, σήμερα διενεργεί ένα συνέδριο – παρωδία. Ένα συνέδριο, που έρχεται σε αντίθεση με το ίδιο το καταστατικό της, που γίνεται με την παρουσία ΜΑΤ, αστυνομίας, εισαγγελέων, την ωμή παρέμβαση της ίδιας της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Την ίδια στιγμή εμφανίζουν σαν αντιπροσώπους των εργαζομένων εργοδότες με μεγαλοστελέχη εταιριών ενώ έχουν δώσει με χαφιεδίστικες τακτικές τα ονόματα των εργαζομένων αντιπροσώπων σε αστυνομικούς που ελέγχουν στην είσοδο του ξενοδοχείου, ποιος είναι ο καθένας, τι κόμμα ψηφίζει, τι πιστεύει κλπ. Αυτές είναι οι δημοκρατικές τους διαδικασίες, χωρίς κουβέντα για τα προβλήματα των εργαζομένων, με αποκλεισμό των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ για να μην αποκαλυφθούν οι πομπές τους. Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο με συζήτηση και έλεγχο των αντιπροσώπων από τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι την αστυνομία, με τους εργοδότες, την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ έξω από αυτό. Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ πρέπει να είναι συνέδριο εργατών και όχι των ΜΑΤ, της Κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Έχει σημασία να τονιστεί ότι μέρος αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας αποτελεί η πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, οι αντιπρόσωποι της οποίας συμμετέχουν μέσα από ένα συνέδριο κατά το οποίο δεν έγινε κανενός είδους έλεγχος των αντιπροσώπων και των αρχαιρεσιών ενώ ακόμα και τώρα η πλειοψηφία των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας δεν έχει καταθέσει τα πρακτικά των αρχαιρεσιών  στο Πρωτοδικείο. Και φυσικά να μην ξεχνάμε πως και εδώ ήταν μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας εργοδότης, που μετά τις πιέσεις του ταξικού εργατικού κινήματος παραιτήθηκε. Γι’ αυτό εξάλλου και σε μια συμβολική κίνηση θα αναρτήσουμε πανό σήμερα εδώ, για να δείξουμε και με αυτό τον τρόπο τον εργοδοτικό – κυβερνητικό ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας.

Την πληρωμένη απάντησή τους θα την πάρουν από τους εργαζόμενους γυρίζοντάς τους την πλάτη και παλεύοντας στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος για όλα τα προβλήματα και για αποκλειστικά Κοινωνική Ασφάλιση για όλους  με νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 27 Φλεβάρη και ώρα 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία, μπροστά στην Alpha Bank. Η υπόθεση αυτή αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στο Κιλκίς
Επόμενο άρθρο Οι απανταχού Καρδιτσιώτες έκοψαν την πίτα τους