Ανάπλαση χώρων και δενδροφυτεύσεις στη Μαγουλίτσα

29 Νοεμβρίου 2016

Στην υλοποίηση έργων πρασίνου για την αξιοποίηση και αναβάθμιση δημοτικών εκτάσεων στην Τοπική Κοινότητα Μαγουλίτσας της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου προχωρά ο  Δήμος Μουζακίου.

Σκοπός είναι η ποιοτική αναβάθμιση και η περιβαλλοντική ανάδειξη τριών εκτάσεων οι οποίες μέχρι πρότινος παρέμεναν αναξιοποίητες και να αποτελέσουν χώρους περιπάτου, ξεκούρασης και αναψυχής για τους δημότες της Τοπικής Κοινότητας Μαγουλίτσας, αλλά και τους επισκέπτες των αστικών περιοχών.

Οι συγκεκριμένοι χώροι, θα πρέπει να είναι καλαίσθητοι και ευχάριστοι για τους επισκέπτες. Για το λόγο αυτό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση της φύτευσης, έτσι ώστε να αναδεικνύεται το φυσικό τοπίο και να υπάρχει φυτοκάλυψη των χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το μελετούμενο έργο ενσωματώνει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού του και αναμένεται να έχει θετική επίπτωση στο περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, το πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει την εγκατάσταση πρασίνου, αλλά και την εγκατάσταση υπαίθριου εξοπλισμού αναψυχής μέσω των οποίων επιδιώκονται τα ακόλουθα:

  • Ανάδειξη μη αξιοποιημένων εκτάσεων σε αγροτικές περιοχές.
  • Αισθητική βελτίωση και αναβάθμιση με τις κατάλληλες φυτεύσεις του φυσικού τοπίου των περιοχών μελέτης.
  • Ικανοποίηση ζήτησης για υπαίθρια αναψυχή ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών.
  • Ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των επισκεπτών.
  • Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άμβλυνση των αλλαγών του μικροκλίματος στις περιοχές μελέτης.
  • Βελτίωση της ζωής στις αγροτικές περιοχές και αποφυγή ερήμωσης της υπαίθρου.

Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν την εγκατάσταση πρασίνου (φυτεύσεις, εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου) και κατάλληλου εξοπλισμού αναψυχής (παγκάκια, κάδους απορριμμάτων  κ.α.), σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε εκτάσεις οι οποίες η βλάστηση είναι ελλιπής και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μας θα λειτουργήσουν ως οργανωμένη χώροι αναψυχής προς όφελος των δημοτών.

Τις τοποθεσίες που εκτελείται το έργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νώντα Γκινή,  όπου και συνάντησε τον πρόεδρο του χωριού κ. Σπανό. Εκεί ήταν και οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας με επικεφαλής το Διευθυντή και τους Δασκάλους οι οποίοι συμμετείχαν στη δενδροφύτευση.

«Προχωράμε στην ποιοτική αναβάθμιση και η περιβαλλοντική ανάδειξη τριών εκτάσεων οι οποίες μέχρι πρότινος παρέμεναν αναξιοποίητες και να αποτελέσουν χώρους περιπάτου, ξεκούρασης και αναψυχής για τους δημότες της Τοπικής Κοινότητας Μαγουλίτσας, αλλά και τους επισκέπτες των αστικών περιοχών.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους μικρούς μαθητές, το Διευθυντή και τους Δασκάλους του δημοτικού σχολείου Μαγούλας για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ως δημοτική αρχή να αναβαθμίσουμε τα χωριά μας.» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC