Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το δημαρχείο Παλαμά


 Για άλλο ένα έργο ουσίας υπογράφηκε στις 16/09/2020 η σύμβαση κατασκευής μεταξύ του Δημάρχου Παλαμά κου Γιώργου Σακελλαρίου και της αναδόχου εταιρίας -κοινοπραξίας  Χανης Βαϊος – Ζαρκαδας Δημητριος. Το έργο αφορά στην  «Ενεργειακή   αναβάθμιση δημαρχείου  Παλαμά», με ύψος της δαπάνης να ανέρχεται στο ποσό των 147.413,28€.

 Η μελέτη συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παλαμά το έτος 2019 με προϋπολογισμό 278.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακο  επιχειρησιακο  προγραμμα θεσσαλιας   2014 – 2020»

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κτήριο είναι οι πιο κάτω:

Πρώτα θα γίνει αποξήλωση των υπαρχόντων ξύλινων εξωτερικών κουφωμάτων και θα τοποθετηθούν  μαρμάρινες ποδιές στα παράθυρα..

Η εξωτερική θερμομόνωση θα γίνει με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης, πιστοποιημένες με CE κατάλληλου τύπου για εξωτερική θερμομόνωση, πάχους 70 mm και εφαρμογή οπλισμένου συνθετικού έγχρωμου επιχρίσματος.

Θα τοποθετηθούν θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα από αλουμίνιο, χρώματος γκρι επιλογής της υπηρεσίας, με διπλούς θερμομονωτικούς, ηχομονωτικούς υαλοπίνακες, Θα γίνει αντικατάσταση των ξύλινων παντζουριών με ανοιγόμενα παντζούρια αλουμινίου.

Θα ακολουθήσει ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών επιφανειών της εξωτερικής τοιχοποιίας και των οροφών του κτιρίου.

Θα αντικατασταθούν οι παλαιές  κλιματιστικές  μονάδες ( αντλίες θερμότητας ) με κλιματιστικές  μονάδες ( αντλίες θερμότητας ) SPLIT INVERTER.

Θα γίνει αντικατάσταση Καυστήρα πετρελαίου µε καυστήρα καύσης φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τις φωτοτεχνικές μελέτες αντικαθίστανται τα υπάρχοντα φωτιστικά σώματα με φωτιστικά σώματαLED.

Με τις παραπάνω ενεργειακές παρεμβάσεις το κτίριο αναβαθμίζεται από την κατηγορία Η στην κατηγορία Β.

Με τις προαναφερόμενες επεμβάσεις η αρχιτεκτονική όψη του κτιρίου δεν μεταβάλλεται.

Προηγούμενο άρθρο Ραντεβού το 2021 για την Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Την αύξηση των θέσεων των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου προανήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας