Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού


Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας Κωστής Νούσιος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη, τη δημοτική σύμβουλο κα. Αποστολία Αγγελάκη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αγναντερού κ. Νικήτα Παπακώστα,  με αφορμή την έναρξη των εργασιών  για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, μετά την έγκριση υπογραφής της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά: ‘’Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 220.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με δικαιούχο το Δήμο Μουζακίου. Το παλιό κτίριο ανήκε στην Ε΄ ενεργειακή κατηγορία, ενώ τώρα θα αναβαθμιστεί στη Β΄. Στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις όπως η εφαρμογή εσωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στην οροφή του κτιρίου, αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων, αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και αντικατάσταση του παλαιού λεβητοστασίου για τον περιορισμό της κατανάλωσης θερμικών φορτίων’’.

Ο κ. Νούσιος αναφέρθηκε και στη σημασία που έχουν τέτοιου είδους έργα λέγοντας: ‘’ Είναι ιδιαίτερη η ευαισθησία με την οποία ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και η Περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετωπίζουν θέματα που σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία. Η παιδεία παραμένει ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής του Κώστα Αγοραστού με στόχο τη δημιουργία ποιοτικών συνθηκών λειτουργίας των σχολείων και ταυτόχρονα την επιλογή πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον που καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση. Με τον τρόπο αυτό μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στον σπουδαίο ρόλο τους σε ένα ασφαλές και φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον’’.

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο ΑΝΚΑ: Προσωρινά αποτελέσματα για την πρόσληψη προσωπικού