Ειδήσεις

Αναβολή των αρχαιρεσιών για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, αξιοποιώντας για μια ακόμη φορά την πανδημία ως ευκαιρία ,εκδηλώνει την πρόθεση του για διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών εκλογής αιρετών αντιπροσώπων των εργαζομένων για Υπηρεσιακά Συμβούλια (και) στους Δήμους ,μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Αυτή η απόφαση του ,όπως και άλλες που αφορούν στα καυτά ζητήματα του προσωπικού των Δήμων, ελήφθη αγνοώντας προκλητικά για μια ακόμη φορά την γνώμη των άμεσων ενδιαφερομένων δηλαδή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων, που επιμένουν στην αναβολή των εκλογών μέχρι τον εύλογο χρόνο διασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών διεξαγωγής τους.

        Θέλοντας (ο Υπουργός) να βάλει σε εφαρμογή την ηλεκτρονική ψηφοφορία (η οποία αποτελεί μέρος του αντισυνδικαλιστικού Νόμου που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση) επιμένει σε συνθήκες λοκνταουν με υπηρεσίες να υπολειτουργούν, με τηλεργασία, με άδειες ειδικού σκοπού (που το ίδιο το Υπουργείο έχει αποφασίσει) να προχωρήσει τη διαδικασία για τις Αρχαιρεσίες για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας θεωρεί ότι η πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο δεν προάγει την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και επιχειρεί να βάλει από την πίσω πόρτα την ηλεκτρονική ψηφοφορία και από αυτή τη σκοπιά μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Δεδομένων δε των συνθηκών, που συνδέονται με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος, ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει δοθεί παράταση της θητείας των αιρετών οργάνων, όπως στην περίπτωση των Διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ζητάμε:

Να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους.

Να παραταθεί η θητεία των αιρετών Μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Για τη δική μας εκλογική διαδικασία ,που επιδιώκουμε να είναι συλλογική και μαζική ,άμεση συνδικαλιστική προτεραιότητα αποτελεί η αναβολή των εκλογών ηλεκτρονικά (ή και με κάλπη…) για όσο διάστημα επικρατούν οι ίδιες δύσκολες συνθήκες.

Γι αυτό προειδοποιούμε τον κ. Θεοδωρικάκο ,ότι το σχέδιο του θα έχει την τύχη που του επιφύλαξαν και οι εκπαιδευτικοί,με την μόνη διαφορά ,ότι εμείς θα το στείλουμε στον «κάδο των απορριμμάτων»

 Η προσπάθεια υπονόμευσης των κάθε είδους μαζικών και συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων είτε μέσα από τα τερτίπια του Υπουργού Εσωτερικών είτε μέσα από την πρόθεση συνολικά της κυβέρνησης για τη ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού Νόμου θα βρει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Δημοτική αρχή Καρδίτσας: Τέλος δεν έχει ο κατήφορος για τη μείζονα αντιπολίτευση