Ειδήσεις

Ανοίγουν οι πύλες της Παυσιλυπούπολης


 Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε και η «Παυσιλυπούπολη», το θεματικό πάρκο που οργανώνει για τρίτη χρονιά ο Δήμος Καρδίτσας στο πανέμορφο άλσος του Παυσιλύπου ανοίγει σε λίγες ώρες τις πύλες της, για να προσφέρει για ένα ολόκληρο μήνα σε μικρούς και μεγάλους στιγμές χαράς, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας σε ένα περιβάλλον άκρως εορταστικό, αλλά και ταυτόχρονα παραμυθένιο.

Η τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων και της λειτουργίας του θεματικού πάρκου που φέτος έχει ως κεντρικό θέμα «τα Κάστρα και οι Ιππότες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου , στις 6.30 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου ο Δήμος Καρδίτσας προσκαλεί όλους τους δημότες για να ανάψουν μαζί, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής και τη λάμψη των πυροτεχνημάτων, τα χιλιάδες λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Θα ακολουθήσει μια γιορτινή πομπή ως την εντυπωσιακή πύλη της «Παυσιλυπούπολης», όπου το Δημιουργικό Εργαστήρι Θεάτρου Όψεις θα παρουσιάσει την παράσταση – θεατρικό δρώμενο «Οι Ιππότες του Βασιλιά Αρθούρου και το χαμένο κλειδί της Πύλης» και στη συνέχεια οι πύλες της Παυσιλυπούπολης θα ανοίξουν, προσκαλώντας όλους μας στο εσωτερικό της και σε ένα ταξίδι στον καιρό των Κάστρων και των Ιπποτών.

Εκεί, όπου συνυπάρχουν αρμονικά διαχρονικοί ήρωες που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, τους οποίους ο καθένας μας θα ήθελε να συναντήσει από κοντά:

Ο Δον Κιχώτης, ο βασιλιάς Αρθούρος, ο Λάνσελοτ, οι Τρεις Σωματοφύλακες συναντώνται με τη νεράιδα των δέντρων, τα ξωτικά και φυσικά τον Αϊ Βασίλη, τον οικοδεσπότη της Παυσιλυπούπολης και δημιουργούν μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα παραμύθια.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος καλεί όλους τους Καρδιτσιώτες στην τελετή έναρξης της Παυσιλυπούπολης:

« Μετά από αμέτρητες ώρες δουλειάς, μετά από ένα μαραθώνιο προετοιμασίας, φθάσαμε πλέον στο τέλος. Η Παυσιλυπούπολη είναι έτοιμη! Για το σκοπό αυτό εργάστηκαν πάρα πολλοί: τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του Δήμου, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των χορηγών και των υποστηρικτών. Οι πύλες της Παυσιλυπούπολης ανοίγουν την Τετάρτη με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης στις 6.30 το απόγευμα. Στη συνέχεια όλοι μαζί πάμε στην πύλη της Παυσιλυπούπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί μια εντυπωσιακή τελετή από το Δημιουργικό Εργαστήρι Θεάτρου Όψεις, πριν διαβούμε το κατώφλι της για να ταξιδέψουμε στην εποχή των Κάστρων και των Ιπποτών.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους, όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη προσπάθεια και να καλέσω όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην τελετή έναρξης, αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ως τις 6 Ιανουαρίου στην Παυσιλυπούπολη»

Να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες της Παυσιλυπούπολης, εντός και εκτός των θεματικών σπιτιών είναι καθημερινές  ενώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά και λαϊκά δρώμενα, χορό, τοξοβολία, κλόουν και πολλές άλλες δράσεις.

Η είσοδος στην Παυσιλυπούπολη και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι  ΔΩΡΕΑΝ, για όλους.

Χορηγός Επικοινωνίας της Παυσιλυπούπολης είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Κρατική δουλοκτησία – Άρθρο του Κώστα Αγοραστού
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση από τον ΑΟ Ηρακλής Καρδιτσομάγουλας