Ανοιχτή επιστολή της Επιτροπής Αγώνα για τη σύσταση Δήμου Λίμνης Σμοκόβου

04 Ιανουαρίου 2017

Με σεβασμό και ευλάβεια προς τη γιορτή των Αγίων Θεοφανείων του Σωτήρος Χριστού, προσκυνητές και εμείς της βάφτισης και φανέρωσης του Χριστού, προσερχόμαστε στον αγιασμό των υδάτων της λίμνης μας, της λίμνης Σμοκόβου, με την ευχή ο καινούργιος χρόνος να φέρει καλύτερες ημέρες σε όλους.

Καλύτερες μέρες να φέρει και στους κατοίκους των δώδεκα παραλίμνιων χωριών και της περιοχής τους (Κτημένης-Αηδονοχωρίου-Λουτροπηγής-Βαθύλακκου-Θραψιμίου-Κέδρου-Λουτρού-Ανάβρας-Αχλαδιάς-Λεονταρίου-Ασημοχωρίου) με την ίδρυση του δικού τους δήμου, του Δήμου Λίμνης Σμοκόβου.

Με την ειρηνική αυτή συγκέντρωση, διερμηνεύοντας και μεταφέροντας την καθολική επιθυμία των κατοίκων των ημιορεινών και ορεινών παραλίμνιων χωριών, απευθυνόμαστε προς όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και όργανα, με την παράκληση να συμπαρασταθούν στον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής μας για τη σύσταση του Δήμου Λίμνης Σμοκόβου.

Ευχαριστούμε και δημόσια τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειάς μας που με τη δυναμική παρουσία τους την 20.09.2016 στήριξαν το αίτημά μας αυτό ενώπιον του αρμόδιου οργάνου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και ενίσχυσαν ουσιαστικά την παρουσίαση των προτάσεων των εκπροσώπων μας κατά τη συνάντηση αυτή.

Τώρα με τις διεργασίες που άρχισαν και συνεχίζονται σε Κυβερνητικό επίπεδο σχετικά με τη μεταρρύθμιση του Καλλικρατικού μοντέλου για την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ο κρίσιμος χρόνος και ίσως η μοναδική ευκαιρία για την άρση της αδικίας που έγινε σε βάρος των κατοίκων των δώδεκα παραλίμνιων χωριών με την μη αποδοχή του αιτήματός τους για τη δημιουργία του δικού τους Δήμου κατά το πρότυπο του Δήμου της λίμνης Πλαστήρα και του Δήμου Αργιθέας.

Απευθυνόμαστε προς τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της περιφέρειάς μας, προς τον Αντιπεριφερειάρχη μας, προς τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή Σοφάδων, προς την ΚΕΔΚ, προς την Ένωση Αγραφιώτικων χωριών, προς τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, προς όλους τους αρμόδιους φορείς να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στην Επιτροπή μας για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματός μας.

Η επιβίωση των κατοίκων των δώδεκα αυτών χωριών αλλά και η ανάπτυξη της παραλίμνιας ημιορεινής και ορεινής περιοχής των νοτιοανατολικών Θεσσαλικών Αγράφων εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδρυση του Δήμου Λίμνης Σμοκόβου.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Ιανουάριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC