Απάντηση στην επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ηλ. Σχορετσανίτη

27 Δεκεμβρίου 2018

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ηλ. Σχορετσανίτη  στην επιστολή του σχετικά με την πορεία του “Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού” έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ο κ. Σχορετσανίτης στην αγωνιώδη προσπάθεια του να δώσει τα διαπιστευτήρια του στην δημοτική κίνηση και τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα στηρίξει στις προσεχείς εκλογές, υιοθετεί πλήρως και άκριτα τα όσα του μεταφέρονται για ένα θέμα που προφανώς δεν γνωρίζει. Έτσι και παρότι έλαβε από το Δήμαρχο την απάντηση στο ερώτημά του κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρεί με την επιστολή του να φορτώσει στο Δήμο Καρδίτσας την ευθύνη για την καθυστέρηση της υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.

Η αλήθεια όμως για να την γνωρίζει ο ίδιος και κυρίως για την ορθή ενημέρωση του αγροτικού κόσμου της περιοχής, τον οποίο και αφορά άμεσα η πορεία του έργου, είναι οτι ο Δήμος Καρδίτσας κίνησε έγκαιρα όλες τις -ιδιαίτερα χρονοβόρες- διαδικασίες για την καταβολή της συμμετοχής του για την υλοποίηση του προγράμματος. Η οριακή παρέλευση του διμήνου που καθαρά για τυπικούς λόγους ορίζει κάθε φορά η ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και άλλοι δημόσιοι φορείς σε ανάλογες περιπτώσεις, δεν αποτέλεσε πρόβλημα, όπως άλλωστε και ποτέ στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη στιγμή που η ΔΕΔΔΗΕ δεν ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου με το ποσό των 125.000€ όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, επειδή αύξησε τις απαιτήσεις της στηριζόμενη σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που επέφερε η ψήφιση ενός νέου Νόμου.

Ακολούθησαν επαφές με τα κεντρικά της ΔΕΔΔΗΕ, η οποία και τελικά   συμφώνησε να προχωρήσει η διαδικασία.  Το θέμα από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα είναι στα χέρια της Περιφερειακής Ενότητας, η οποία  το αντιμετωπίζει με γραφειοκρατική αντίληψη, ενώ μπορεί να προχωρήσει άμεσα το έργο με δεδομένο οτι τα χρήματα τόσο από τη πλευρά της Περιφέρειας, όσο και από την πλευρά του Δήμου Καρδίτσας είναι διαθέσιμα.

Πάντως, ο Περιφερειάρχης κ. Κων. Αγοραστός σε επικοινωνία του Δημάρχου μαζί του για το συγκεκριμένο ζήτημα επέδειξε κατανόηση και υποσχέθηκε να το επιλύσει άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, αν από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας υπάρχει αντίθετη άποψη στο συγκεκριμένο ή και σε άλλα ζητήματα, καλό είναι να εκφράζεται με υπεύθυνο τρόπο και χωρίς  “αγγελιοφόρους”…

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Γλυκερία - Ακολούθησα ένα αστέρι
Παυλίνα Βουλγαράκη - Λαβύρινθοι
Κώστας Μακεδόνας - Είναι πια αργά
Βιολέτα Ίκαρη - Μαύρα
Χάρις Αλεξίου - Πόρτες ανοιχτές
Πυξ Λαξ - Χωρίς ντροπή
Γιάννης Πάριος - Θα σ΄ αγαπώ
Ραλλία Χρηστίδου - Μονάχη ταξιδεύω
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Έλα
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Έλα ψυχούλα μου

 


The Fray - You found me
Billy Ocean - Loverboy
Cock Robin - The promise you made
Whitney Houston - How will I know
Demi Lovato - I will survive
Beloved - Sweet harmony
Sheryl Crow - My favorite mistake
Asia - Heat of the moment
Zucchero - Wonerful life
Tina Turner - In your wildest dreams

 


Σεπτέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30EC