Ειδήσεις

Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς της ΠΕ Καρδίτσας


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής: Με την υπ’ αριθμ. 1727/1-4-2020  απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στη Λίμνη Σμοκόβου  και στους ποταμούς, παραποτάμους και κανάλια των πεδινών  περιοχών του νομού μας,  από 13 Απριλίου 2020, ημέρα Δευτέρα έως 15 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή και στη Λίμνη Ν. Πλαστήρα και στους ποταμούς, παραποτάμους και κανάλια των ορεινών  περιοχών του νομού, από 27 Απριλίου 2020, ημέρα Δευτέρα έως 29 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των υπολοίπων υδρόβιων οργανισμών.

Την τήρηση των αποφάσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς τους.

Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 420/70 περί Aλιευτικού Kώδικα και των Νόμων 1740/87 και 2040/92.

Συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές (επιβολή προστίμου, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή – ανάλογα με την περίπτωση – αλιευτικών εργαλείων και συσκευών) και ποινικές κυρώσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Με προχειρότητα δομημένο το εκπαιδευτικό υλικό για τα voucher των επιστημόνων
Επόμενο άρθρο Ένας νέος ποδηλατόδρομος στο κέντρο της Καρδίτσας