Ειδήσεις

Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας


Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:  Με την υπ’ αριθμ. 16128/31-10-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας με κάθε μέσο και εργαλείο στις Λίμνες Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου, στους ποταμούς, παραποτάμους και στα κανάλια του Νομού μας, των παρακάτω ειδών:

  1. Πέστροφας: Από 1ης Νοεμβρίου 2017 μέχρι και 15ης Φεβρουαρίου 2018     2. Κορέγονου: Από 1ης Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και 31ης Ιανουαρίου 2018                             Την τήρηση της απόφασης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, έχουν οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες αρμοδιότητάς τoυς.

Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 420/70 περί Aλιευτικού Kώδικα και των Νόμων 1740/87 και 2040/92.

Συγκεκριμένα, για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος

της Δ/νσης

 

 

 

Δημήτριος Κωστής

Γεωπόνος

 

 

Καρδίτσα, 6 Νοεμβρίου 2017                                           

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση του Δ. Παλαμά για τους χρήστες παρόχθιων ρευμάτων
Επόμενο άρθρο Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών