Ειδήσεις

Απλήρωτοι οι βαμβακοπαραγωγοί σε Αγία Τριάδα και Προάστιο


Προβλήματα με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος για το έτος 2015 αντιμετωπίζουν και πάλι πάρα πολλοί παραγωγοί του Δήμου Παλαμά, οι οποίοι εντελώς ανυποψίαστα, ανακάλυψαν ότι δεν πληρώνονται, εξαιτίας λαθών που εντόπισε η εφαρμογή της τηλεπισκόπησης και για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι!

Ο Δήμος μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των αγροτών απέστειλε στον Υπουργό  Aγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων   κ. Ευάγγ. Αποστόλου και στον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.  κ. Αντ. Μωυσίδη την παρακάτω, έγγραφη επιστολή καθώς την κοινοποίησε και στους Βουλευτές του Νομού.

Η Επιστολή

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δήμο μας και ειδικότερα σε δύο τοπικές κοινότητες του Προαστίου και της Αγίας Τριάδας οι πλειονότητα των παραγωγών όχι μόνο δεν εισέπραξε την συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος για το έτος 2015 εξαιτίας των σφαλμάτων της τηλεπισκόπησης, αλλά απεναντίας τους επιβλήθηκαν πρόστιμα ως τιμωρία για την «απάτη» που έκαναν  .

Κατανοούμε την ανάγκη των υπηρεσιών σας, να προβούν στον έλεγχο της ορθότητας των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, αλλά θεωρούμε, ότι η εφαρμογή της τηλεπισκόπησης αποκλείει πολλούς σωστούς παραγωγούς από την ενιαία και την συνδεδεμένη ενίσχυση, αφού τους καταλογίζονται λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται!

Επειδή στην εποχή την οποία διανύουμε, η κατάσταση είναι οριακή για την βιωσιμότητα των βαμβακοπαραγωγών μας και οποιαδήποτε απώλεια εισοδήματος μπορεί να αποβεί καταστροφική για αυτούς ζητούμε:

  1. Να αρθούν τα πρόστιμα
  2. Να προβείτε στην άμεση καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το βαμβάκι
  3. Να εξετασθούν εξατομικευμένα οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των παραγωγών μέσα από την συνεργασία του Οργανισμού με τους κατά τόπους φορείς  και εφόσον διαπιστωθούν λάθη να προβείτε στις αντίστοιχες κυρώσεις.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

 

 

 

                                                                 ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Κυπέλλου Αγωνιστικού Τάβλι
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις για κλοπή φορτηγού και μοτοποδηλάτου